2200 patienter i Salling får nu deres egen læge

43-årig praktiserende læge fra Viborg overtager en af regionens første udbudsklinikker.

Bjarke Forsberg Nissum er fra 1. januar ny praktiserende læge i Balling. Foto: Privat

Det er nu lykkedes Region Midtjylland at finde en permanent løsning for de 2200 patienter, der er tilknyttet lægeklinikken i Balling i Skive Kommune.

Læs også Læger: Privatstyrede lægeklinikker rammer patienten

Klinikken har siden 2015 været drevet som en udbudsklinik af lægevirksomheden Erland Andersen, fordi regionen ikke kunne finde en fast læge, der ville overtage, da den daværende læge stoppede og ikke kunne sælge sin praksis.

Men fra 1. januar bliver klinikken i Salling overtaget af praktiserende læge Bjarke Forsberg Nissum fra Viborg.

Han har siden 2011 været praktiserende læge i Viborg og bliver også boende i domkirkebyen, men vil altså arbejde i Balling og håber på at kunne tilknytte endnu en læge til klinikken.

- Endnu engang har det vist sig, at vi med en udbudsklinik har banet vejen for at sikre borgerne en fast lokal læge. Udbudsklinikken har været en god midlertidig løsning, siger formanden for det nære sundhedstilbud i Region Midtjylland, Annette Roed (S), i en pressemeddelelse.

To ud af tre er nu overtaget

Det var Region Midtjylland, der først udnyttede de nye muligheder i Sundhedsloven og oprettede udbudsklinikker. Det betyder, at man får private virksomheder til at drive en lægeklinik, fordi det ikke er muligt at finde en ny praktiserende læge.

De tre første udbudsklinikker blev fra januar 2015 oprettet i Balling, Sunds og Lemvig. Siden da er klinikken i Sunds også blevet overtaget af en læge.

Udbudsklinikkerne har flere steder været omstridte og udsat for kritik, fordi patienterne oplever en stor udskiftning blandt lægerne - og at de dermed ofte skal begynde forfra med at fortælle om deres sygdom, når de kommer i konsultationen. 

Bjarke Forsberg Nissum er 43 år og opvokset på Mors. Han siger, at det er afgørende for ham, at han overtager en mindre klinik i et lille bysamfund. Han har arbejdet i lægevagten siden 2005 og har dermed et godt kendskab til Balling-området.

Læs også Falck-lægehus får kritik: Patienter møder ny læge hver gang

Læs også Private firmaer vinder lægeudbud