Falck-lægehus får kritik: Patienter møder ny læge hver gang

Esther Jakobsens mand er alvorlig syg. Hver gang han tager til lægeklinikken i Hvidbjerg, møder han en ny læge. Det skaber utryghed, mener parret.

Esther Jakobsens mand lider af prostatakræft og går derfor ofte til lægen i Hvidbjerg.
Esther Jakobsens mand lider af prostatakræft og går derfor ofte til lægen i Hvidbjerg.
Foto: Bent Leth, TV MIDTVEST

RETTELSE: Artiklen er rettet den 10. august 2018. Sætningen "...det skyldes, at Falck i første omgang havde ansat en underkvalificeret læge" er rettet til "...det skyldes, at Falck i første omgang havde ansat en læge, der havde kvalifikationerne i orden, men ikke var god nok til dansk".

- - - - -

Der er lægemangel flere steder i landet, og det har også været tilfældet i Hvidbjerg på Thyholm.

Manglen på en praktiserende læge har gjort, at Falck har overtaget lægehuset, men Falck møder nu kritik af den tidligere regionspolitiker Esther Jakobsen.

Hendes mand lider af prostatakræft, og han skal derfor ofte til læge, men siden 1. april er det en ny læge, han møder næsten hver gang, han kommer til lægehuset. Det betyder ifølge Esther Jakobsen, at han skal fortælle sin sygehistorie hver gang, han møder en ny læge.

- Det er der ingen patienter, der kan være tjent med. Det er der ingen patienter, der kan holde til. At skulle gentage sin sygehistorie gang på gang, hvis man har en kronisk sygdom, siger Esther Jakobsen til TV MIDTVEST.

Region Midtjylland har ikke kunnet skaffe læger til lægehuset i Hvidbjerg, så for at sikre lægedækningen har regionen indgået en aftale med Falck, der nu står for at køre klinikken.

Ny klinik tager tid

Hos Falck afviser direktør, Linda Matzen, kritikken. Hun mener nemlig, at Falck lever op til de krav, der er stillet fra Regionens side. I kontrakten med regionen har Falck forpligtet sig til, efter en indkøringsfase på tre måneder, at sikre en eller to faste læger, som patienterne kan blive fortrolige med. Minimum i seks måneder af gangen.

- Når man starter en udbudsklinik op, så går der altså noget tid, før at man har fået bemandingen helt på plads, hvad angår lægerne, siger Linda Matzen.

Indkøringsfasen sluttede 1. juli, men Esther Jakobsen mener ikke, at Falck har fået styr på bemandingen endnu.

- Hver uge har vi en ny læge. Det er utilfredsstillende og utrygt, siger Esther Jakobsen.

Annette Roed er formand for udvalget, der har med lægedækningen at gøre i regionen. Hun kender til problematikken, men siger, at det skyldes, at Falck i første omgang havde ansat en læge, der havde kvalifikationerne i orden, men ikke var god nok til dansk.

- Det har man også erkendt fra Falck lægehuset, og de har ansat to nye læger nu, siger Annette Roed.

Formanden har tiltro til, at Falck lever op til aftalen i fremtiden.

- Vi lytter naturligvis til, at når vi taler med Falck Lægehuse, og de siger, at de har ansat to fastansatte læger. Så tror vi naturligvis på det, siger Annette Roed.   

Den tiltro har Esther Jakobsen og hendes mand langt fra.

Falck har kontrakt med Regionen om at drive lægehuset i Hvidbjerg frem til 2021.

2:24
Esther Jakobsens mand er alvorligt syg. Hver gang han tager til lægeklinikken møder han en ny læge. Det er parret utilfreds med.