Vinhandler har over 100.000 i klemme i Regattakonkurs: - Der var ikke styr på noget som helst

Vinhandler Ludovic Riauté genkender advokat-beskrivelse af rod og uklare aftaler med ledelsen af Silkeborgs regatta. Pengene er tabt, siger han.

Ludovic Riauté er indehaver af Vinspecialisten i Silkeborg
Ludovic Riauté er indehaver af Vinspecialisten i Silkeborg
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST

Vinhandler Ludovic Riauté er en af de 145 kreditorer, der har penge til gode hos Regatta Silkeborg, der er gået konkurs.

Han har leveret vin for 136.000 kroner og mener desuden, at han har 40-50.000 kroner til gode som erstatning for mangler ved et serveringstelt.

- Jeg regner ikke med at få mine penge. Jeg får nul kroner. Det er jeg sikker på. For mig er det 100 procent tabt, siger han.

Ludovic Riauté indgik aftale med regattaens ledelse om at levere vin tilbage i maj. Regattaen blev afholdt i august. Men han kunne hurtigt mærke, at der var noget galt.

- Der var ikke styr på noget fra starten af. Der var forkerte navne på kontrakten, men jeg regnede ikke med, de ville gå konkurs dengang. Jeg føler, de har udnyttet mig, siger han.

Kurator: Uforsvarlig forretningsførelse 

Lillejuleaften gjorde konkursboets kurator, advokat Søren Hedegaard Frederiksen, en cirkulæreskrivelse færdig. Den er sendt til de virksomheder og personer, der oplyser, at de har penge til gode i konkursboet efter regattaen.

Af advokatens skrivelse fremgår det, at han rejser krav mod regattaens leder Trine Valentin og den seks mand store bestyrelse personligt, fordi de har handlet uforsvarligt. Kravet mod de syv personer er samlet på 2,1 million kroner.

Han skriver også, at regattaens budget kan beskrives som urealistisk, og at der er mange krav mod konkursboet, som baserer sig på "uklare og helt eller delvist mundtlige aftaler".

Mundtlig aftale om 40-50.000 kroner i kompensation

En af disse aftaler er med Ludovic Riauté og handler om et telt, han skulle bruge til salg af vin og gin.

Han fortæller, at han havde lejet et telt med plads til 150 gæster, borde, bænke og toilet af regattaen, men at teltet reelt kun kunne rumme 60 personer og var uden møbler og toilet.

- Vi aftalte et møde om, at jeg skulle have kompensation på 40-50.000 kroner. Jeg havde jo købt varer og havde personale til 150, siger han. Den aftale findes ikke på skrift.

En del af økonomien bag regattaen var en underskudsgaranti på en million kroner fra Silkeborg Kommune. Netop den garanti var med til, at Ludovic Riauté troede, han kunne stole på regattaen trods det, han så som rod i ledelsen.

- Kommunen er med, det er et stort arrangement og det er byens fest for flere hundrede tusinde mennesker. Så regner man ikke med, at det går galt, siger han.

Ingen svar fra Regatta-ledelsen

Leder af Regatta Silkeborg Trine Valentin vil ikke kommentere sagen. Det skriver hun i en sms til TV MIDTVEST. Hun henviser til regattaens bestyrelsesformand Johanne Errboe, som det ikke er lykkedes TV MIDTVEST at træffe.

For Ludovic Riauté er det ikke kun pengene, der mangler nu. Det er også respekten for det arbejde, Regatta-ledelsen har lavet.

- De har udnyttet mig og mange andre leverandører også. Det er ikke Carlsberg, der har tabt tre millioner. Det er små virksomheder i Silkeborg, der har penge til gode nu. Det gør rigtig ondt. For de, der har stået for det, har ikke haft styr på noget som helst.