Vildt forår for 17-årig: Endnu en Mattsson i Silkeborg IF's trup

Han gør sin storebror selskab hos Silkeborg IF. Og trods sine kun 17 år er han fast mand i truppen.

Han er kun 17 år. I sidste uge fik Pelle Mattsson debut på U19-landsholdet og Silkeborg IF's førstehold, der spiller 1. division.

- Det betyder meget. Det giver også selvtillid, og det gør også, at jeg ved, at jeg kan være med på det her niveau, når Michael (træneren, red.) tager mig med til kampene. Så ved jeg, at det er, fordi jeg kan noget, siger han søndag i forbindelse med en hjemmekamp mod Helsingør.

Og der er begejstring for at have unge spillere som Mattsson i truppen.

- De giver noget optimisme og ubekymrethed. Lige pludselig bliver det meget resultatfodbold i forhold til den uddannelse, de har været gennem, hvor man godt kan tillade sig at fejle. Det kan man også godt her. Det har bare nogle større konsekvenser, fortæller cheftræner Michael Hansen.

Mor stolt over anden søn på førsteholdet

I forvejen spiller Pelle Mattssons 20-årige storebror, Magnus, også på holdet. Og moderen er stolt over, at lillebror nu også er fast mand i truppen.

- Det har selvfølgelig været stort, og jeg er enormt stolt af ham. Han er også rigtig glad, og det første, han gjorde, var også at hænge hans debuttrøje op på sit værelse.

- Han er typen ligesom sin storebror, som bare bliver ved med at knokle og tænke, at næste træning er den vigtigste, siger Lene Elkjær Mattsson

Han er midtbanespiller, men i søndagens hjemmekamp måtte han nøjes med en rolle som bænkevarmer.

- Det har jeg det lidt træls med. Jeg vil gerne ind. Det er derfor, jeg er her. Jeg vil gerne ind og spille fodbold i stedet for at sidde på bænken, men måske var kampen ikke lige til mig i dag, og det går nok, afslutter Pelle Mattsson.

Fra bænken kunne han dog se sine holdkammerater få et uafgjort resultat mod Helsingør. Derfor indtager Silkeborg IF førstepladsen i den næstbedste fodboldrække.

På en uge har 17-årige Pelle Mattsson både fået debut på U19-landsholdet og på 1. divisionsholdet i SIF.

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.