Unge flytter ind i trækronerne: - Der er lidt Robin Hood over det

I år er der rekordmange danske unge, der har fået smag for at klatre oppe i træerne.

I denne uge bliver der klatret og bygget på livet løs på Silkeborg Højskole.

En gruppe unge fra KFUM og KFUK flytter nemlig torsdag ind i trækronerne og bor der indtil søndag.

I år er der rekordmange unge og især piger, der har haft lyst til at prøve kræfter i højderne. Hele 45 deltagere har netop valgt at bosætte en uge i otte meters højde.

quoteVi vil lave mad deroppe, og så sidder vi til langt ude på natten for at spille spil og hygge

Mikkel Vendelbo, leder for styregruppen KFUM og KFUK Treehouse

- Der er lidt Robin Hood over det. For mig er det en typisk drengedrøm, men det er også blevet en pigedrøm at komme op for at bo i sit eget treehouse (træhus red.), siger Mikkel Vendelbo, der er leder af styregruppen fro KFUM og KFUK Treehouse.

KFUM og KFUK Treehouse er et koncept, der har til formål at bygge platforme og gangbroer oppe i træerne på naturens præmisser. Bæredygtighed er i fokus, så det er derfor vigtigt, at træerne og naturen ikke tager skade.

Sofa i træerne

I løbet af de næste dage skal de unge så lægge rafter til gulv, mens taget bliver formet af presenning. Herefter skal de indrette deres træhus, hvor de går i genbrug for blandt andet at købe en sofa og hænge billeder op på deres væg i trætoppen.

- Vi vil lave mad deroppe, og så sidder vi til langt ud på natten for at spille spil og hygge, siger Mikkel Vendelbo.

Normalvis har KFUM og KFUK Treehouse haft stor interesse fra internationale unge. Men i år er det faldet fra 15 til to personer. Interessen er i år primært kommet fra danskere. 

17-årige Cecilie Krabbe fra Struer er en af de unge, der har valgt at holde sin sommerferie hjemme i år.  Her bliver den blandt andet brugt på at bygge sit eget hjem oppe i træerne.

- Hele det med at klatre oppe i træerne, samtidig med at man sidder og bygger noget oppe i højderne, det er super fedt, siger Cecilie Krabbe.

Cecilie Krabbe skal blandt andet have lavet gulv og tag til deres små huse oppe i træerne.
Cecilie Krabbe skal blandt andet have lavet gulv og tag til deres små huse oppe i træerne.
Foto: Niels Bentsen, TV MIDTVEST

En stor seriøsitet oppe i træerne

Ifølge Mikkel Vendelbo skal højdeskrækken lidt på prøve hos deltagerne, for det er ikke ufarligt at bevæge sig så mange meter over jorden.

- Vi vil gerne udfordre vores deltagere til at stå med andres liv i hænderne. Man vokser meget af at komme op og svæve i træerne. Der er noget kommunikation og samarbejde, som er helt anderledes, når du kommer op i højderne, siger Mikkel Vendelbo.

Han oplever også, at de unge tager forholdsregler og sikkerhed dybt alvorligt.

- Der er en helt anden seriøsitet og ansvar, når man hænger ting oppe i træerne end bare at bygge shelter på jorden, siger han.

I skoven lige ved siden af Silkeborg Højskole skyder i denne uge et massivt byggeri op i 15 meters højde. Der er dog ikke tale om endnu et højhus i byen - men derimod en gigantisk træhytte bygget af 45 unge.