Smileyordning til hundekenneler: Forbrugeren skal vide, det er et godt sted

En smileyordning til hundekenneler og pensioner blev sat i gang for et år siden. Tiltaget er godt for både dyr og forbrugere, siger politikere.

Mandag formiddag overværede miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, sammen med DF’s dyrevelfærdsordfører Karina Due, en smileykontrol af hundekennelen i Them ved Silkeborg.

Smileyordningen til hundekenneler og pensioner blev indført i december sidste år som et tiltag mod hvalpefabrikker og dårlige forhold for dyrene.

Karina Due, der er valgt ind i Silkeborg, er ikke i tvivl om, at ordningen er en god idé.

- Hvis man skal have en pizza, så kigger man mange gange på smileyordningen i vinduet for at se, om man føler sig sikker på, det er et godt sted at købe sin pizza. Sådan vil vi også gerne have det, når man enten skal have passet sin hund eller købe en hvalp, siger Karina Due.  

- Det løser ikke alle problemer, men det gør i hvert fald, at man som forbruger kan være sikker på, det er et godt sted, hvis man kan se en glad smiley i vinduet. Jeg synes, det er vigtigt. Det er en god hjælp for dem, der skal købe en hvalp eller have passet deres dyr, lyder det.

Ingen sure smileyer

Her et års tid efter har Fødevarestyrelsen været på besøg ved 183 hundepensioner og kenneler i landet. 175 af kontrolbesøgene har udløst en glad smiley, mens otte af stederne har fået tildelt en mellemfornøjet smiley.

Ingen har modtaget en sur smiley.  

- Jeg synes, det er vigtigt, vi kan komme ud og kontrollere de her steder. For som hundeejere vil vi gerne sikre, at der er styr på tingene der, hvor vi køber eller får passet hund, siger minister Jakob Ellemann-Jensen.

Du kan se, hvilken smiley forskellige kenneler og pensioner har fået her.