Silkeborg IF ønsker også åbning af Superligaen: Vi er klar

Divisionsforeningen håber, at det vurderes forsvarligt at optage Superligaen og 1. division i slutningen af maj.

De danske fodboldstadions rundt om i det midt- og vestjyske skulle sådan en søndag have været fyldt med glade tilskuere og hårdtarbejdende spillere på plænen, men da statsministeren lukkede landet midt i marts, blev også fodbolden sat på standby. 

quoteDet er meget begrænset, hvad vi kan lave. Det er mest teksniske øvelser og løb på banen. Vi kan jo ikke have den nærkontakt, vi normalt har.

Svenn Crone, spiller Silkeborg IF 

- Det har været svært, synes jeg. Det er hele ens verden, der er blevet vendt op og ned, lyder det fra Silkeborgs IFs Svenn Crone.

Men nu er der måske lys for enden af den mørke tunnel. Divisionsforeningen fremlagde nemlig tidligere på ugen 55 sider med protokoller for, hvordan træning og kampe kan afvikles med en lille smitterisiko.

Divisionsforeningens håb er, at de første kampe i både 3F Superliagen og Nordicbet Ligaen kan blive spillet i slutningen af maj.

- Den 29. maj er den dato, hvor vi skal i gang med at spille den første kamp for at kunne afvikle sæsonen, som den skal afvikles. Kommer vi på den anden side, så begynder det at blive rigtig, rigtigt kritisk. Så kommer professionel fodbold som sådan under pres ikke bare i den her sæson, men i de kommende sæsoner, lyder det fra Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen.

I Silkeborg IF er man mere end klar, hvis de 55 sider vurderes forsvarlige af myndighederne, og der igen bliver fløjtet op til kamp i slutningen af maj.

- Skulle det blive før, er vi også klar, siger SIF administrerende direktør Kent Madsen

Klubbens superliga-hold har nemlig forsøgt at holde formen ved lige ved coronavenlig træning.

- Vi har fulgt sundhedsmyndighederne og divisionsforeningens retningslinjer for træning i små grupper på maksimum otte med overvejende tekniske øvelser og selvfølgelig fysisk træning. Det har vi valgt at gøre for at holdespillerne så skarpe som overhovedet muligt, lyder det fra direktøren.

- Det er meget begrænset, hvad vi kan lave. Det er mest teksniske øvelser og løb på banen. Vi kan jo ikke have den nærkontakt, vi normalt har, fortæller Svenn Crone.

Divisionsforeningen håber, at få en positiv tilkendegivelse, så klubberne igen kan træne så normalt som muligt fra den 11. maj.