Divisionsforening: 1. division begynder samtidig med Superligaen

Håbet er, at Nordicbet Ligaen og 3F Superligaen kan genoptages samtidig, melder Divisionsforeningen.

Test skal blandt andet være med til at bane vej for, at fodbolden kan begynde i Danmark i slutningen af maj. Her ses Brøndbys Simon Hedlund og FC Midtjyllands Erik Sviatchenko i kamp om bolden i december 2019. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Landets næstbedste fodboldrække, Nordicbet Ligaen, vender tilbage nogenlunde samtidig med 3F Superligaen.

Sådan lyder planen, når bolden igen begynder at rulle i professionel dansk fodbold efter coronapausen. Det oplyser Claus Thomsen, direktør for Divisionsforeningen, til fodboldmediet tipsbladet.dk.

Fredag fremlagde Divisionsforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) en plan for kulturminister Joy Mogensen (S) om forholdsregler efter coronapausen.

Læs også Plan for Superligaen klar - nu mangler bare myndighedernes godkendelse

Den plan skal være med til at gøre det muligt at genstarte landets bedste fodboldrække 29. maj, lyder foreningernes ambition. Håbet er, at sæsonen kan være færdigspillet inden udgangen af juni.

Det gælder også Nordicbet Ligaen, bedyrer Claus Thomsen.

- Det bliver omtrent samme dato som Superligaen, og protokollerne bliver de samme. Der er en lille smule mere luft at gøre med ved Nordicbet Ligaen, men det bliver i udgangspunktet omkring samme dato, siger Claus Thomsen til tipsbladet.dk.

Coronasikker afvikling

Divisionsforeningen offentliggjorde lørdag 55 sider med protokoller, der skal sikre forsvarlig afvikling af træning og kampe i professionel fodbold i Danmark.

Det er de protokoller, som blev forelagt kulturministeren, og som Divisionsforeningen håber, at myndighederne vil give et anerkendende nik til.

Det skal helst ske inden 11. maj, så spillerne har knap tre uger til at komme tilbage i tilstrækkelig fodboldform, sagde Claus Thomsen lørdag til Ritzau.

Et omfattende testsystem er en del af protokollerne. Alle aktører skal således testes før første kampdag og derefter løbende i resten af sæsonen.

Som konsekvens af coronapandemien har Superligaen ligget stille siden 9. marts. Dagen før blev den foreløbig seneste kamp i 1. division spillet.

Der resterer 12 spillerunder i Superligaen, mens der resterer 13 spillerunder i 1. division.