Politiet beslaglægger hampplanter i laboratorie udenfor Silkeborg

En anmeldelse sendte politiet i retningen af en adresse på Vellingvej. Parret, der boede i huset, er nu sigtet i sagen.

Lokalpolitiet i Silkeborg har torsdag ransaget en adresse på Vellingvej ved Bryrup syd for Silkeborg. Her beslaglagde politiet 30 planter, der var under vækst. 

quoteI de store af de her sager, der er vi oppe og snakke flere 100 planter. 

Michael Svendsen, politiassistent ved Silkeborg Efterforskning

- Vi har fået en anmeldelse omkring det, og det er så derfor, vi har været derude, fortæller Michael Svendsen, der er politiassistent ved Silkeborg Efterforskning.

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvornår de har modtaget anmeldelsen. Parret, der bor på adressen, er nu sigtet for at være i besiddelse af hampplanterne.

Politiet blev assisteret af Beredskabsstyrelsen fra Herning, der fik sikret remedierne fra hamp-laboratoriet.

- Når vi er ude i de her sager, er der mange ting, vi skal have med derfra. Hampplanterne skal høstes, der er potteplanter, bestemte varmelamper, gødning, udsugning og affugteranlæg, fortæller Michael Svendsen.

- Der tager vi alle tingene med os med henblik på konfiskering, og det er det (Beredskabsstyrelsen, red.) har hjulpet med. 

Efterforskningen skal nu færdiggøres, og imens kan parret se frem til retsligt efterspil. Politiassistenten understreger dog, at der er tale om en lille spiller, når der er blevet beslaglagt 30 planter.

- I de store af de her sager, der er vi oppe og snakke flere 100 planter, siger Michael Svendsen.