Lugt irriterede nabo - politiet finder laboratorium med 200 hampplanter

En 33-årig mand er sigtet i sagen. Politiet ønsker at tale med yderligere én person.

Når man køber et nyt hus, må man have en formodning om at kunne være ude i sin have uden at blive generet af lugt fra naboen.

Men sådan var det ikke for en mand, der har købt en ejendom på Ørslevklostervej i Hald. Han kunne ikke holde ud at gå i sin have, fordi der lugtede kraftigt af hash fra naboejendommen. Derfor alarmerede han lokalpolitiet i Skive, som søndag aften tog affære.

- Da en patruljevogn kommer derud søndag aften, er der en kraftig hashlugt ude på gaden. De anmoder derfor om assistance, og der kommer en hundevogn derud, fortæller Jesper Brøndum fra lokalpolitiet i Skive.

Men selv med hjælp fra hundens skarpe næse var det svært at lokalisere, hvor hashlugten kom fra. Det betød, at beredskabsstyrelsen kom derud og fløj med en drone med termisk kamera for at se, om de på den måde kunne lokalisere et varmt område.

Men heller ikke der lykkedes det.

Nærmest professionelt laboratorium

Til sidst fandt politiet dog ud af, hvor lugten stammede fra.

Efter at have brækket gulv op og taget gipsplader ned, fandt politiet en skjult loftslem, der ledte dem ind i et laboratorium.

- Der finder vi et næsten professionelt laboratorium, der er lavet meget omfattende med udsugning og eltavle. I laboratoriet er der 200 hampplanter, siger Jesper Brøndum.

En 33-årig mand, der har adresse på stedet, er sigtet. Han er sigtet for overtrædelse af loven for euforiserende stoffer med henblik på salg. Den sigtede nægter sig dog skyldig.

En anden mand har også adresse på stedet, men han var ikke til stede søndag aften. Ham ønsker politiet at snakke med, oplyser politiet. 

Beredskabsstyrelsen og en elektriker er stadig på adressen i Hald. Det er de, fordi laboratoriet skal pilles ned.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.