Peter forlod skolen i 8. klasse - nu sælger han 100 cykler på en god dag

Peter Jakobsen begyndte sit virksomhedseventyr på få beskedne kvadratmeter. I dag har han én af Danmarks største cykelforretninger.

Peter Jakobsen blev færdig med folkeskolen tidligere end de fleste. 

Han var blot 15, da han sagde farvel og tak. Det var i 8. klasse.

- Skolelæreren sagde, at jeg ikke kunne lære mere, og så kunne jeg lige så godt begynde at arbejde hos min far, der handlede med cykler, fortæller Peter Jakobsen.

quoteMin filosofi hele vejen har været og er stadig, at man ikke skal gå ud og låne penge i banken. Så går det  i hvert fald ikke.

Peter Jakobsen

I 1998 fik han sin egen butik. En lille biks på 66 kvadratmeter med 15 voksencykler og 10 børnecykler.

Lige siden er det kun gået én vej: Fremad!

Banklån, nej tak

I dag står der BIKEWORLD på facaden til en 1800 kvadratmeter stor forretning i Silkeborg. Indenfor er 1200 cykler samlet og klar til at få en ny ejer.

- Jeg startede fra bunden af. Når jeg havde penge til at købe en cykel, så har jeg gjort det. På den måde har det  udviklet sig til det, det er i dag, fortæller Peter Jakobsen.

På væggen hænger flere end 300 forskellige cykelhjelme, og hylderne bugner af tøj og udstyr til alle lige fra hverdagscyklisten til mountain-bikerne og halvprofessionelle motionister. 
16 ansatte er på lønningslisten, og heraf er de seks mekanikere. De klarer 12.000 reparationer om året på værkstedet, der ligger i tilknytning til forretningen.

- Min filosofi hele vejen har været og er stadig, at man ikke skal gå ud og låne penge i banken. Så går det  i hvert fald ikke, understreger Peter Jakobsen.

Kunderne kan eksempelvis vælge mellem 300 forskellige cykelhjelme og 1200 cykler.
Kunderne kan eksempelvis vælge mellem 300 forskellige cykelhjelme og 1200 cykler.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

En af de største

I dag er Peter Jakobsen en af de største spillere i cykelbranchen i Danmark. På en god lørdag ryger der 100 cykler over disken, og på årsbasis køber flere end 6000 kunder fra hele landet en ny cykel hos ham i Silkeborg.

Peters kone, Anika, har været med en stor del af vejen. I dag står hun for butikken med indkøb og salg af tøj og tilbehør.

- Uden Peters viden om cykling, hans gode forhold til leverandørerne, og det han kan med at købe ind, så kunne det aldrig lade sig gøre, understreger hun.

Også familiens ældste søn, Kasper, er blevet ansat i virksomheden. Han står for webshoppen , og også her oplever virksomheden vækst.

Nyt center på vej

BIKEWORLD har et stort lager i den nordlige del af byen. Her opfører de et nyt center til elcykler, som åbner til marts.

- Salget af el-cykler er eksploderet helt vildt. Vi har allerede solgt 1000 i år, og det er næsten dobbelt så mange som hele sidste år.  Vi kunne godt have solgt flere,  men det har været svært at få fat i nok på grund af coronaen, fortæller Peter Jakobsen.

 Når elcykel-centret er på plads, har han ikke planer om flere udvidelser foreløbigt.

Her kan du se tv-indslag om BIKEWORLDs succes.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Erhverv.