Mand sigtet for røveri: Brød ind og truede med peberspray

Endnu et indbrud har fundet sted i Silkeborg. Politiet ved ikke, om episoden kan kædes sammen med de seneste måneders mange indbrud.

Lørdag formiddag blev en mand siget ved Retten i Holstebro for at have begået et røveri på Risumvej i Silkeborg fredag morgen.

Her skulle han ifølge politiets anklagemyndighed have truet en beboer i en villa med en peberspray, hvorefter han flygtede med en computer og en iPad.

- Han holdt pebersprayen frem mod beboeren og råbte, at han ikke skulle komme nærmere, siger anklager Camilla Berg.

- Senere blev han anholdt på sin bopæl, hvor der blev fundet tyvekoster som værktøj, smykker og elektronik. Vi ved ikke, hvor det stammer fra, lyder det.  

Manden er oveni sigtet for at have forsøgt at begå flere indbrud på adresser i nærheden, hvor det dog ikke lykkedes ham at bryde ind, mens han også er sigtet for at være i besiddelse af tyvekoster i hjemmet.  

Silkeborg ramt af indbrudsbølge

I Silkeborg har man gennem de seneste måneder været ramt af en regulær indbrudsbølge.

Siden 1. august har Midt- og Vestjyllands Politi registreret intet mindre end 212 indbrud i området.

Politiet ved ikke på nuværende tidspunkt, om røveriet på Risumvej fredag morgen, kan kædes sammen med den øvrige bølge af indbrud.

Manden blev fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, men Retten i Holstebro har valgt at løslade manden, der nægter sig skyldig, sidst på formiddagen.

Retten i Holstebro har valgt at løslade manden, der nægter sig skyldig, sidst på formiddagen. En afgørelse, anklageren har kæret til landsretten.

Lørdagens fremstilling af manden skete for lukkede døre.

Silkeborg er ramt af en regulær indbrudsbølge, som har skabt utryghed i byen. Siden 1. august har indbrudstyve slået til 212 gange.

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.