Gymnasium lukker ned igen - 1500 skal atter undervises hjemmefra

Det var ikke længe, Silkeborg Gymnasiums skoleår nåede at være i gang, før de igen måtte sende eleverne hjem. Flere smittetilfælde har tvunget skolen til at lukke ned igen.

Silkeborg Gymnasium er med 1500 elever og 180 medarbejdere landets største. Derfor var det mange menneskers hverdag, der endnu engang blev ændret, da rektor Erik Olesens stemme i dag lød over skolens højtalersystem.

Beskeden var nemlig utvetydig: Alle bliver sendt hjem.

- Årsagen er, at vi i dag havde tre nye tilfælde af covid-19, og vi havde i forvejen to, siger Erik Olesen, der er rektor på gymnasiet.

Efter de første to smittetilfælde har gymnasiet ellers forsøgt sig med smitteopsporing og inddæmning, men nu har de altså besluttet at sende alle hjem – igen.

- Både lærere og elever har fået god træning i virtuel undervisning, og derfor var vores vurdering, at det bedste, vi kunne gøre for elever og lærer og samfundet i almindelighed, var at sende eleverne hjem og så lave virtuel undervisning den kommende uge, siger rektor.

quoteJeg må være ærlig og sige, at når jeg hører, at to store institutioner har så mange smittede, som de har, så må vi nok lige revidere det lidt og sige, at virus stadig er til stede i Silkeborg.

Steen Vindum, borgmester, Silkeborg Kommune, Venstre

Når så stort en institution tager så markante forholdsregler, skaber det naturligvis ringe i vandet, og gymnasiet kombineret med Silkeborg højskoles 15 smittetilfælde giver kommunen anledning til at genoverveje situationen.

- Vi gik jo og sagde, at smittepresset i Silkeborg ikke var særlig stort, men jeg må være ærlig og sige, at når jeg hører, at to store institutioner har så mange smittede, som de har, så må vi nok lige revidere det lidt og sige, at virus stadig er til stede i Silkeborg, siger Steen Vindum (V), der er borgmester i Silkeborg Kommune.

Gymnasieeleverne og personalet skal testes i næste uge, og planen er, at de raske vender tilbage til skolen igen den 31. august.

Og når det sker, håber de, at det var sidste hjemsendelse.

- I næste uge skal vi muligvis i gang med en helt ny planlægning af undervisningen, hvor vi gør det på en endnu mere sikker måde, end vi har gjort nu, siger Erik Olesen til TV MIDTVEST.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sundhed.