Efter VM i Herning: Ishockeyklubberne får flere medlemmer

Overskuddet fra VM i Ishockey i Herning skulle blandt andet bruges til at skaffe flere medlemmer, og det ser nu ud til at være lykkedes.

Silkeborg Skøjteløberforening har det seneste år fået 48 nye medlemmer. Foto: Jesper Thomsen, TV MIDTVEST

I maj sidste år blev der afholdt VM i ishockey i København og Herning. Dengang var der stor fokus på is-sporten, og nu ser det ud til, at VM-effekten kan ses på medlemstallet.

Læs også VM i ishockey: Borgmester forventer, at Herning bliver værtsby igen

På landsplan er der fem procent flere, der begyndte at spille ishockey end året før. Silkeborg Skøjteløberforening har fået 48 nye medlemmer.

- VM har givet synlighed i Danmark, og sat ishockey på Danmarkskortet. Der er ingen tvivl om, at medlemsfremgangen skyldes det seriøse arbejde, der er i klubberne i samarbejde med Dansk Ishockey Union, siger Claus Birkbak, der er ungdomstræner i Silkeborg Skøjteløberforening.

Overskud skal rekruttere nye medlemmer

Læs også Rekordmange spiller ishockey i Danmark

Det er særligt de mindre klubber, der har oplevet fremgangen. I Silkeborg er 25 af de nye medlemmer under 12 år, og det har stor betydning.

- Det er noget, vi trænere især er glade for. Det er skønt at vide, at der kommer noget nyt nedefra, og der er noget at arbejde med, siger Claus Birkbak.

Overskuddet fra VM skal blandt andet bruges til at få nye ishockeyspillere til klubberne. Og overskuddet fra VM er stadig ikke brugt, så der kan fortsat søges penge til at rekruttere medlemmer.

Danmarks Ishockey Union nåede sidste år for første gang nogensinde 5000 aktive medlemmer.

02:02

Overskuddet fra VM i Ishockey i Herning skulle blandt andet bruges til at skaffe flere medlemmer, og det ser nu ud til at være lykkedes. Video: Jesper Thomsen, TV MIDTVEST

Luk video