Rekordmange spiller ishockey i Danmark

Et vellykket VM og en målrettet indsats har gjort, at mere end 5000 skyder til pucken i Danmark.

Flere og flere snører skøjterne rundt i de danske ishockeyhaller.

Det viser en ny opgørelse, som Danmarks Idrætsforbund har offentliggjort.

I sidste sæson var der 4905 registrerede ishockeyspillere, i denne sæson er tallet steget til 5147. Det er første gang nogensinde, at der er over 5000 aktive ishockeyspillere i Danmark.

Det skriver Danmarks Ishockey Union i en pressemeddelelse.

- Det er femte sæson i træk, vi er gået fremad, og vi er yderst stolte over endelig at opnå at være over 5000 ishockeyspillere i Danmark. Samtidig er vi også ydmyge og klar over, at vi skal arbejde endnu hårdere, hvis vi skal fastholde og måske øge de flotte tal, siger direktør i Danmarks Ishockey Union, Ulrik Larsen.

Flere kvinder i sporten

- 5000 ishockeyspillere har været en magisk grænse i mange år. Min vurdering er, at kombinationen af et vellykket VM i fjor og en målrettet indsats, både hos forbund og især hos klubberne, har vakt interessen hos mange nye ishockeyspillere, siger direktør i Danmarks Ishockey Union, Ulrik Larsen i pressemeddelelsen.

Udviklingen er bemærkelsesværdig, fordi halvdelen af den samlede stigning er piger og kvinder. Og det er nyt for unionen.

- Samlet set er stigningen isoleret set hos kategorien ”piger & kvinder” på hele 21,5 procent, og det passer perfekt med vores nye satsning på kvindeishockey og vores kvindelandshold, siger Ulrik Larsen.

Danmarks Ishockey Union er nomineret til prisen til ”årets specialforbund”. Vinderen kåres 4. maj ved DIF’s årsmøde.

Et millionoverskud fra VM i ishockey skal bruges til at skaffe flere medlemmer i klubberne

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.