Efter 16 års kamp: Nu får cross klub en ny bane

I 16 år har Bjerringbro Cross Klub stået uden bane, gang på gang har klager om støj stået i vejen for en ny. Men nu er der kommet en løsning, og den er lydløs.

Nu er der fundet et sted til en ny motocrossbane ved Bjerringbro, efter 16 års jagt på en placering.

I 2004 måtte Bjerringbro Cross Klub lukke sin gamle bane ved Vejrumbro, og lige siden har klager om støjgener spændt ben for en ny bane. 

Men nu er der fundet et sted at køre cross - på Bjerring Hede. Ikke fordi det nu bliver tilladt med stor støj her, men fordi der er fundet et noget mere stille alternativ, eldrevne motorcykler.

- Det her det var en ny tanke, om de her stille køretøjer kunne være det der skal til, for at komme igang, fortæller formand for Bjerringbro Cross Klub, Søren Sørensen.

Søren Winther på ni år og Amalie Møller Gertsen på 16 år viser her to elmotorcykler frem.
Søren Winther på ni år og Amalie Møller Gertsen på 16 år viser her to elmotorcykler frem.
Jan Ebbesen, TV MIDTVEST (foto)

Og det er ret nyt, med elmotorcykler, for sådan en bane uden benzin, det er lidt af en nyskabelse.

- Der er ikke andre vi kan sammenligne os med, når vi skal bygge banen. Vi skal ligesom selv opfinde den dybe tallerken, forklarer Søren Sørensen.

140.000 kroner til hvert medlem

Ideen om en bane uden støj opstod efter 16 års forgæves forsøg på at finde en placering. Og kommunen følte sig forpligtet af tidligere løfter.

- Vi vil gerne gøre noget for de unge mennesker, som kører cross. Så derfor synes jeg faktisk det er rimeligt nok, at når der er fundet en løsning, som ikke skaber støj, at vi så faktisk også bevilger pengene til en bane, siger Mads Panny (S), som er formand for Kultur & Fritidsudvalget i Viborg Kommune.

Viborg Kommune har givet 2,8 millioner kroner til projektet. Men fordi motocrossklubben ikke har haft en bane, så er medlemstallet de seneste to år faldet fra 85 til 20 medlemmer. Og det betyder, at pengene fra kommunen svarer til, at hvert medlem får 140.000 kroner.

- Nu bliver det spændende, hvordan det kommer til at se ud med medlemmer, når vi får en bane og det bliver el. Vi glæder os, fortæller Søren Sørensen.

 

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.