Coronaramt Silkeborg IF vinder stort over Vendsyssel FF

Med syv spillere sendt hjem i isolation lykkedes det alligevel Silkeborg IF at hive tre point hjem mod Vendsyssel FF.

Silkeborg IF vandt søndag 4-1 over Vendsyssel FF, selvom holdet måtte undvære syv spillere, en holdleder og cheftræner Kent Nielsen, der alle er testet positiv for corona.

- Jeg synes, det er stærkt af os, at vi kan være ramt så meget af corona, og så alligevel vinde 4-1, siger Silkeborg-spiller Magnus Mattsson.

Det har været en hård uge for silkeborgenserne, der konstaterede de første tre smittede i truppen tirsdag. Silkeborg IF måtte derfor også stille klar til kamp med fire udskiftninger i startopstillingen sammenlignet med sidste weekends kamp mod Fremad Amager.

For Silkeborg IF’s administrerende direktør, Kent Madsen, var der dog ingen tvivl om, at det var forsvarligt at gå på banen i dag.

- Alle, der er i vores trup i dag inklusive trænestab og så videre, er testet negativ for corona tre gange i løbet de seneste fem dage, og mere sikker kan man jo ikke være, siger Kent Madsen.

Fra modstanderholdets cheftræner, Lasse Stensgaard, lød det da også, at der var tiltro til DBU’s regler for håndtering af coronasmitte.

- Jeg stoler på de protokoller, der er lavet, og de er jo gennemtestede, og så kommer de jo til at stå sin prøve nu, siger cheftræneren.

Vendsyssel FF har dog alligevel tænkt sig at træne efter et forsigtighedsprincip i den kommende uge.

- I næste uge prøver vi at holde os lidt adskilt fra dem, der ikke er med i dag, så hvis der skulle være noget, så kan vi stadig have en virksomhed, der kører videre hjemme ved os, siger Lasse Stensgaard.

Kampens målscorere for Silkeborg IF var Magnus Mattsson og Emil Holten, der begge scorede to mål hver, mens Ali Messaoud scorede for Vendsyssel FF.  

Syv spillere, cheftræner Kent Nielsen og en holdleder er testet positiv for covid-19.

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.