Vild oplevelse: Lena var målløs, da delfin hoppede rundt omkring hende

Lena Storm Andersen fik en særlig oplevelse ved Limfjorden, da en delfin hoppede rundt omkring hende, mens hun var ude at sejle kajak.

Steen Gosvig fik et vaskeægte pletskud på sit kamera, da han fangede Lena Storm Andersen og en springende delfin ved Vilsund.
Steen Gosvig fik et vaskeægte pletskud på sit kamera, da han fangede Lena Storm Andersen og en springende delfin ved Vilsund.
Foto: Steen Gosvig

- Jeg sidder bare med åben mund og råber woooow.

Lena Storm Andersen fik sig en oplevelse helt udover det sædvanlige, da hun lørdag var på på vandet ved Vilsund. 

I sin kajak fik hun selskab af en delfin, som legesygt hoppede rundt omkring hende, og det fangede Steen Gosvig på sit kamera.

Delfinen hoppede længe rundt omkring Lena Storm Andersen ved Vilsund.
Delfinen hoppede længe rundt omkring Lena Storm Andersen ved Vilsund.
Foto: Steen Gosvig

- Det er det vildeste, jeg har oplevet på vandet. Det underlige er, at mens jeg var i det, så føltes det helt roligt. Det var først bagefter, da jeg kom hjem, at jeg tænkte 'what', hvad er det jeg lige har oplevet, forklarer Lena Storm Andersen.

Hun er ofte på vandet og har flere gange mødt delfinen, og hver eneste gang har det været helt særligt.

- Det er simpelthen glæde. Det er vildt at sætte ord på, for det er noget helt specielt, den skaber bare glæde og begejstring og kærlighed, forklarer Lena Storm Andersen.

To børnebørn var på vej fra Rødkærsbro, da delfinen forsvandt med en båd sydpå... Mit mormor ❤️ fik mig til at følge...

Slået op af Lena Storm AndersenLørdag den 31. oktober 2020

På delfinens præmisser

Lena Storm Andersen håber, at andre også får lige så store naturoplevelser som hende. Men hun håber også, at det sker på den rigtige måde.

- Det skal foregå på delfinens præmisser, jeg har sådan en ærefrygt for den, forklarer hun.

Og der skal også en hvis ærefrygt til, hvis man skal tæt på delfinen, sådan lyder det fra hvalekspert Carl Kinze, som har hjemmesiden hvaler.dk.

- Man skal have respekt for dyrene, og respekt for dyrene betyder, at det er dem selv, som skal bestemme om de vil tæt på en, forklarer han.

Derfor opfordrer han også til, at man ikke skal jagte delfinen, men i stedet lade den komme til en selv, præcis som ved Lena Storm Andersen.

- Der er desværre for mange som i deres begejstring overskrider grænser. Man skal også lige bruge den sunde fornuft, og ikke i sin oplevelsesiver nærmest skade dyret, fortæller Carl Kinze.

Delt i udlandet

Den særlige delfinoplevelse, som Lena Storm Andersen havde på vandet, er allerede delt vidt og bredt.

- Folk har været ellevilde, og det er blevet delt helt vildt på de sociale medier. Både i Danmark og i udlandet, fortæller hun.

Her er en hel del lidt skeptiske, for billedet ligner nærmest, at det er redigeret i Photoshop. Men det afviser både Lena og fotografen - den er altså god nok.

Og fotoet er altså så godt, at det både har en særlig plads i hjertet hos Lena Storm Andersen - og nok også får en særlig plads i hjemmet.

- Jeg overvejer at få det hængt op på væggen, fortæller hun med et smil.