17-årig mand anholdt for påsatte brande i Silkeborg

Midt- og Vestjyllands Politi har anholdt og sigtet en 17-årig mand for flere påsatte brande i Silkeborg.

Fra den 6. oktober til den 10. november har der været 25 tilfælde af påsatte brande. Foto: Øxenholt foto

Opdateret 10.46 med reaktion fra beboerformand og video.

----------------------

Læs også Beboere stemte ja til overvågning efter brande - nu skal afstemning gå om

I forbindelse med en ransagningsaktion fredag morgen er en 17-årig mand fra Silkeborg blevet anholdt og sigtet for flere tilfælde af brandstiftelse i kvarteret Lupinvej og Resedavej i Silkeborg.

Boligkvarteret Lupinvej og Resedavej har den seneste tid været plaget af påsatte brande primært i papir- og affaldscontainere. I perioden fra den 6. oktober til den 10. november har der været 25 påsatte brande.

01:02

Interview med politiet og beboerformand. Video: TV MIDTVEST arkiv

Luk video

Ransagning på ti adresser

Midt- og Vestjyllands Politi har haft gang i en omfattende efterforskning, der har resulteret i en samlet aktion i dag fredag, hvor der er foretaget ransagninger på ti unikke adresser i Silkeborg med henblik på sikring af beviser. I en pressemeddelse skriver Midt- og Vestjyllands Politi:

- Der er under aktionen anholdt en 17-årig mand fra Silkeborg, der sigtes for brandstiftelse i de nævnte forhold.

Den 17-årige bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg i dag kl. 13.00.

Lettet beboerformand

Efter politiet har fortalt om anholdelsen har TV MIDTVEST snakket med Joan Nielsen, der er formand beboerforeningen Afdeling 18, ABB Silkeborg på Resedavej.

- Det først jeg tænkte var gudskelov. Det er en enorm lettelse, hvis det viser, at de har fået fat i den rigtige gerningsmand. Men det er godt nok trist, hvis det er en 17-årig - hvordan kan han finde sådan noget, siger Joan Nielsen.

03:37

De seneste fem uger har boligområderne ved Lupinvej og Resedavej i Silkeborg været hårdt plaget af en lang række påsatte brande.

Luk video