Beboere stemte ja til overvågning efter brande - nu skal afstemning gå om

Beboerne i et område plaget af containerbrande i Silkeborg skal til en ny afstemning om, hvorvidt de vil have overvågning. Den første var ugyldig.

Flertallet af beboerne på Lupinvej i Silkeborg havde stemt for, at der skal sættes overvågning op i området efter en stribe brande.

Men nu skal afstemningen gå om, fordi Arbejdernes Byggeforening mandag aften lavede en fejl i afstemningsproceduren, og det gør afstemningen ugyldig. Det skriver Midtjyllands Avis.

- Vi har lavet en fodfejl. Afstemningen skulle have været delt op i to afstemninger, men det blev den ikke. Første afstemning skulle have været om ja/nej til videoovervågning. Og i tilfælde af ja til overvågning skulle anden afstemning handle om, hvilken type overvågning det skulle være, siger direktøren for Arbejdernes Byggeforening, René K. Rasmussen til avisen.

Beboerne stemte på et møde i mandags, og afstemningen var meget tæt. 42 stemte nej, mens 43 stemte ja.

I anden runde skulle der have været stemt om stationære eller fleksible kameraer, som kan flyttes efter behov, men det hele blev altså taget i én afstemning, og det var forkert.

Beboerne bliver nu indkaldt til et nyt møde, som ifølge avisen bliver den 18. eller 19. december.

Afstemningen kom efter, Lupinvej og Resedavej i Silkeborg har været plaget af 24 containerbrande på halvanden måned.

Resedavej stemte den 28. november om samme spørgsmål. Her var flertallet imod overvågning, der ville komme til at koste hver beboer en huslejeforøgelse på 175 kroner om måneden.

24 påsatte brande har de seneste måneder skabt utryghed i boligområdet ved Resedavej og Lupinvej i Silkeborg. TV MIDTVEST var med, da borgerne på Resedavej skulle stemme om overvågning.