Otte-årige Theo er på mystisk vis blevet blind - nu er mulig redning i Spanien klar

Malene Vestergaard Andersen har nu fået tid til behandling af hendes søn, Theo, i Spanien.

Lægerne ved ikke, hvorfor Theo pludselig mistede synet.
Lægerne ved ikke, hvorfor Theo pludselig mistede synet.
Foto: Jakob Fenger, TV MIDTVEST

Mandag 17. juni påbegynder otte-årige Theo et behandlingsforløb i Estepona i det sydlige Spanien, som måske kan give ham synet tilbage. 

Theo, der bor i Spjald mellem Holstebro og Skjern, mistede i juni 2023 sit syn, efter han i halvandet år havde haft problemer med øjnene. 

Undersøgelser hos læger, øjenspecialister og sygehusbesøg gav ingen afklaring eller nogen klar diagnose på, hvad vestjyske Theo fejlede.

Theos mor, Malene Vestergaard Andersen, har derfor valgt at søge hjælp i Spanien. Her har hun snakket med en klinik, der tilbyder behandlinger i et trykkammer, og de mener, at behandlingen muligvis kan hjælpe på Theos syn.

Og efter længere tids venten har Malene Vestergaard Andersen endelig fået svar - behandlingen kan begynde fra mandag 17. juni. 

- Det betyder, at det pludselig bliver mere realistisk. Hvis man gør en ekstra indsats, er det sjældent, at det ikke betaler sig. Og det er selvfølgelig sagt uden at vide, hvad resultatet bliver, siger Malene Vestergaard Andersen.

En måneds behandling

Theo skal i første omgang undersøges af en læge i Spanien, inden behandlingen kan begynde. 

Han skal i alt have 30 behandlinger i trykkammeret, hvor hver behandling tager cirka en time.

Forløbet i Spanien koster 50.000 kroner, og Malene Vestergaard Andersen har derfor startet en indsamling for at kunne betale for behandlingerne. 

Indsamlingen er oppe på 55.000 kroner, men det betyder ikke, at de er i mål. 

- Det har været overvældende med støtten. Nu har vi til at dække behandlingerne, men der er også transport og bolig, vi skal betale for, og det er ikke på den mest fordelagtige tid af året, siger Malene Vestergaard Andersen. 

TV MIDTVEST har snakket med to andre danske familie, der har synshandicappede børn, der har fået trykkammerbehandling på samme klinik i Spanien. I begge tilfælde er synet vendt tilbage hos børnene. 

Da årsagen til Theos synshandicap er ukendt, er det fortsat usikkert, om han vil have samme gavn af behandlingerne. Malene Vestergaard Andersen føler dog, at hun er nødt til at undersøge muligheden. 

- Theo har jo kunnet se. Så mon ikke man kunne være heldig, at der vendte noget af synet, eller dele af det, tilbage, siger hun.

Malene Vestergaard Andersen og Theo skal i alt være i Spanien i en måned. TV MIDTVEST kommer til at følge hele forløbet til en dokumentar, der udkommer senere på året.