Region forlænger lukning af akutklinik

Det er fortsat umuligt for Region Midtjylland at holde akutklinikken i Ringkøbing kørende. lukning forlænges til 4. februar.

Situationen i Akutafdelingen i Hospitalsenheden Vest gør det fortsat nødvendigt for Region Midtjylland at holde akutklinikken i Ringkøbing lukket. Det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre at skaffe behandlingssygeplejersker nok, det skriver regionen i en pressemeddelelse. 

- Jeg ved, at mange borgere ser frem til, at akutklinikken i Ringkøbing genåbner og jeg beklager de gener, der følger af den midlertidige lukning. Sammen med Hospitalsenheden Vest arbejder vi fra politisk hold målrettet med at finde snarlige løsninger, så akutklinikken kan åbne igen, siger regionsrådsformand Anders Kühnau i meddelelsen. 

quoteJeg ved, at mange borgere ser frem til, at akutklinikken i Ringkøbing genåbner og jeg beklager de gener, der følger af den midlertidige lukning.

Anders Kühnau, Soc.dem., formand i Region Midtjylland


Den midlertidige lukning blev besluttet 17. december med planlagt udløb 15. januar.

På et ekstraordinært møde i Region Midtjyllands forretningsudvalg blev lukningen i dag fredag forlænget til og med 4. februar.

 Baggrunden er, at det fortsat ikke er muligt for Hospitalsenheden Vest at bemande akutklinikken i Ringkøbing Sundhedshus med behandlersygeplejersker.

Åbner for blodprøver

Blodprøvetagning i Sundhedshuset i Ringkøbing genåbner dog tirsdag 18. januar 2022, ligesom der fortsat vil kunne blive taget røntgen i dagtid.

- Jeg er glad for, at det fra 18. januar igen lader sig gøre at få taget blodprøver lokalt i Ringkøbing-området, siger Anders Kühnau. 

Akutklinikkernes personale samarbejder normalt med Lægevagten, og den forlængede midlertidige lukning betyder derfor, at Lægevagten heller ikke tilbyder konsultation i Ringkøbing frem til og med den 4. februar. Lægevagten fortsætter uændret med at køre på sygebesøg.

Får man i perioden brug for akut lægehjælp, skal man – helt som normalt – inden for almindelig åbningstid ringe til sin egen læge. Når egen læge har lukket, skal man ringe til Lægevagten. Det gælder også patienter i Ringkøbing-området, hvis de får behov for undersøgelse og behandling.