Nu er der ekstra hjælp til nødstedte på Ringkøbing Fjord

En ny redningsbåd skal sikre optimal hjælp, når uheldet er ude på Ringkøbing Fjord.

Når der sker en ulykke på Ringkøbing Fjord, er det livsnødvendigt, at hjælpen når hurtigt frem.

Med en donation fra TrygFonden har Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjern indkøbt en ny redningsbåd.

Det oplyser TrygFonden i en pressemeddelelse.

 - Vi er utrolig glade for TrygFondens donation, der har gjort det muligt for os at anskaffe en ny redningsbåd til vores indsats på blandt andet Ringkøbing Fjord, hvor vi hjælper Brand & Redning MidtVest i særlige situationer som for eksempel ved stærk storm, oversvømmelser, eller når der sker flere hændelser på samme tid, siger Lasse Metzchen, der er kredsleder i Beredskabet Ringkøbing-Skjern.

Redningsbåden skulle have været indviet i dag lørdag, men det er aflyst efter fredagens pressemøde i Statsministeriet. Det fjerner dog ikke glæden over den nye båd

- Det vil gøre en stor forskel for både badegæster, fiskere, sejlere og andre, der færdes og kommer i problemer ved Ringkøbing Fjord. Og så vil det naturligvis gøre en stor forskel for alle os i Beredskabsforbundet, når vi får brug for at rykke hurtigt ud, siger Lasse Metzchen.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland, der står bag donationen på i alt 285.000 kr. Donationen er givet som et led i TrygFondens samlede arbejde med at forebygge drukneulykker og gøre det mere sikkert for alle at færdes i, ved og på vand.