Net-svindlere franarrer frivillig forening i Ringkøbing 39.000 kroner

Den frivillige forening Ringkøbing Udviklingsforum blev narret til at udbetale pengene til en tysk konto.

- Jeg har brug for dig til at udbetale 5215 EUR.

Sådan stod der i en mail, der endte med at koste Ringkøbing Udviklingsforum 39.000 kroner.

Mailen og sproget i mailen virkede så ægte, at et bestyrelsesmedlem i foreningen overførte de 5215 euro, der svarer til 39.000 kroner. Pengene er nu væk, for mailen var falsk og skrevet af en svindler.

- Mailen ser ud til, at den er sendt fra mig til et af bestyrelsesmedlemmerne. Vedkommende skriver tilbage, at pengene nok skal blive udbetalt, hvis man får de oplysninger, der er brug for, siger Hans Christian Vestergaard, der er formand for Ringkøbing Udviklingsforum, der er en frivillig forening, som arbejder på at gøre Ringkøbing mere attraktiv.

Bestyrelsesmedlemmet fik svar tilbage på mailen med de rigtige oplysninger – ikke fra Hans Christian Vestergaard, men fra en svindler. Pengene endte med at blive overført til en konto i Deutsche Bank. Navnet på modtageren var Chimene Welime Okankwu. Og kigger man nærmere på det navn, dukker en 26-årig nigerianer op.

Håber at kunne hjælpe andre til at undgå svindel

Hans Christian Vestergaard mener, at mailen var lavet så professionelt, at det var svært at gennemskue, at den var falsk, og han vil nu advare andre.

- Vi har det rigtig skidt med det, og det er en træls oplevelse. Vi håber, at andre kan lære af det, vi har været igennem, så man undgår sådan noget, siger formanden.

Han er overrasket over, at der er nogen, der har været inde og nærlæse foreningens hjemmeside og bruger nogle af de betegnelser, som foreningen bruger.

Ringkøbing Udviklingsforum har nu besluttet at tage ekstra sikkerhedsforanstaltninger i brug, så det fremover er to forskellige medlemmer af bestyrelsen, der skal skrive under, når der skal laves bankoverførsler.

Ringkøbing Udviklingsforum er blevet franarret 39.000 kroner af svindlere på internettet.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.