Lange køreture får Thomas Mogensen til at stoppe i Skjern

Køreturen til Skjern er blevet drænende for Thomas Mogensen, som stopper i Skjern Håndbold før kontraktudløb.

Playmakeren Thomas Mogensen har spillet sin sidste kamp for Skjern Håndbold, selv om den tidligere landsholdsspillers kontrakt egentlig først står til at udløbe i sommeren 2021.

Det skriver Skjern mandag på sin hjemmeside.

quoteDer er ikke nogen, som er mere skuffet end mig selv.

Thomas Mogensen

37-årige Thomas Mogensen spillede for Flensburg-Handewitt frem til 2018 og bor fortsat i Flensborg, og de mange køreture fra Nordtyskland til den vestjyske by er årsagen til beslutningen om at stoppe i Skjern.

- Involveringen i det sociale aspekt ved siden af håndboldens 2x30 minutter på banen har altid drevet mig og min familie, og der må jeg indrømme, at de mange timer på landevejene hver dag blev en for stor udfordring.

- De mange timer på landevejene er hovedtemaet til mit stop. Når jeg ikke føler, at jeg kan præstere på og uden for banen, som jeg gerne vil, så er jeg nødt til at trække i håndbremsen, siger Thomas Mogensen til klubbens hjemmeside.

JydskeVestkysten erfarede i marts, at Thomas Mogensen fra næste sæson skal repræsentere Sønderjyske. Det vil i så fald gøre bilturen kortere.

Forvetninger blev ikke indfriet

Mandag siger han til avisen, at fremtiden er på plads. Her uddyber han også, at han efter udbruddet af coronavirus har indset, hvor meget energi bilturene til og fra Skjern kræver.

- I de her otte uger med selvtræning har jeg igen fået en fornemmelse af, hvad min krop egentlig kan, når jeg ikke skal sidde fire timer i bil hver dag. Jeg har stadig masser af motivation, og jeg tror også, jeg har meget at bidrage med på banen.

- Det håber jeg at kunne bevise, når jeg får andre forudsætninger at spille håndbold på, siger han til JydskeVestkysten.

Han skiftede til Skjern Håndbold i sommeren 2018, efter at vestjyderne havde vundet DM-guld. Planen var, at Mogensen også skulle blive dansk mester, men i sine to sæsoner hos Skjern, er Aalborg Håndbold løbet med guldet.

- Det er ingen hemmelighed, at holdet og jeg personligt ikke har leveret på det sportslige niveau, som vi havde drømt om gennem de sidste to år.

- Der er ikke nogen, som er mere skuffet end mig selv. Vi havde store forventninger på den hjemlige og internationale scene, men det er bare facts, at de forventninger aldrig rigtig blev indfriet, siger Thomas Mogensen til klubbens hjemmeside.

Thomas Mogensen indledte håndboldkarrieren i Odder, og før han i 2007 rykkede til Flensburg-Handewitt i 11 sæsoner, nåede han også at repræsentere Viborg og GOG.

I 2012 blev han europamester med Danmark.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.