Lærerværelse og IT-lokale lukket: Skimmelsvamp fundet på skole

Endnu en skole er blevet ramt af dårligt indeklima. Denne gang er det gået ud over Videbæk Skole.

Det er på Videbæk Skole, at der er konstateret skimmelsvamp flere steder.
Det er på Videbæk Skole, at der er konstateret skimmelsvamp flere steder.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Elever og personale på skolen i Videbæk møder denne onsdag morgen ind til en hverdag, som ser lidt anderledes ud, end den plejer. Prøver har nemlig vist, at dele af skolen er ramt af skimmelsvamp.

Det oplyser Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse.

I tre ud af de seks prøver, der er blevet foretaget på skolen, er der påvist forhøjede værdier af svampesporer. De er fundet i skolens IT-lokale, på lærerværelset og i ventilationsanlægget.

Ringkøbing-Skjern Kommune har derfor rådført sig med eksperter fra Dansk Industri og Skadesservice, og her er meldingen, at niveauet af skimmelsvamp ikke er alarmerende højt.

- I sin afrapportering fra skolen skriver skadesservice, at der ikke er "konstateret springende skimmelsvamp med betydning for indeklimaet". Vi har derfor ikke grund til at tro, at skimmelsvampen har udgjort en sundhedsfare, fortæller Kevin Fraser, der er afdelingsleder i kommunens Ejendomscenter, i en pressemeddelelse.

Arkivfoto: Videbæk Skole set fra fronten.
Arkivfoto: Videbæk Skole set fra fronten.
Foto: TV MIDTVEST arkiv

- Alle skal kunne være trygge

Fundet af skimmelsvamp i Videbæk sker blot halvanden uge efter, der blev konstateret asbest på naboskolen i Vorgod-Barde. Det betød, at undervisningen måtte flyttes væk fra de vanlige klasselokaler og over i idrætshallen.

Helt så drastisk bliver der ikke gået til værks i Videbæk, men her har man efter anbefalinger fra Dansk Industri og Skadesservice valgt at midlertidigt lukke IT-lokalet. Derudover er der blevet bestilt grundig rengøring af lærerværelset og ventilationsanlægget.

Ventilationsanlægget vil derfor forblive slukket, indtil det er rengjort, og da skolens fysik- og kemilokale ikke må bruges uden ventilation, er dette også midlertidigt lukket ned.

- Alle skal kunne være trygge i det her, og uanset graden af skimmelsvamp, er det noget, vi tager alvorligt, lyder det fra Flemming Nielsen, der er fagchef for Dagtilbud og Undervisning i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Det, der er vigtigt, er, at vi har opdaget, at der er et problem - og at vi tager hånd om problemet og får det løst hurtigst muligt.

Skolens personale og forældre har fået besked via Aula, men udover, at IT- og fysik- og kemilokalet er lukket af, og lærerne skal forberede sig i et andet lokale, vil børn og personale ikke opleve en ændret hverdag.

Rengøringen af de berørte områder vil blive foretaget i løbet af ugen.