Huse af stjernearkitekten Utzon er sikret for eftertiden

De karakteristiske Utzon-rækkehuse i Skjern er nu sikret for eftertiden. 

Teknik- og Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune har godkendt en bevarende lokalplan, der skal sikre, at husenes oprindelige udtryk bliver bevaret.

Det fortæller John G. Christensen (S), der er formand for teknik og miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.  

- Det er et helt specielt byggeri af Utzon, som har været i Skjern i mange år. For at forhindre, at folk laver husene for meget om – maler dem lyserøde eller andet skørt - har vi nu lavet en bevarende lokalplan, fortæller han. 

Pensum for arkitektstuderende

Husene er tegnet af den verdensberømte arkitekt Jørn Utzon, der også stod bag operahuset i Sidney.

Men selvom navnet er meget kendt, fortæller John G. Christensen, at flere politikere i kommunen er blevet klogere på, hvor vigtig arkitektur husene rent faktisk er.

- Mange arkitektstuderende tager hertil for at se husene som en del af pensum. Det var vi slet ikke klar over. Det er vi blevet gjort opmærksomme på i den her proces, fortæller han. 

Ifølge John G. Christensen er arbejdet med den bevarende lokalplan sket i tæt samarbejde med områdets beboere. 

- De har været utroligt positive i hele processen. De er kommet med mange konstruktive forslag til lokalplanen, som også er blevet rettet til. Det viser lidt om det engagement og den styrke, der er i området, og interessen for at bevare det, mener John G. Christensen. 

Bevarende lokalplaner

Indslag fra 25. februar 2020 om teknik- og miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommunes beslutning om at sende en bevarende lokalplan for Utzon-husene i høring. Det er denne lokalplan, der nu er blevet en realitet. 

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.