Håndboldtræner om VM-debutant fra Skjern: - Han er fremtidens mand på det danske A-landshold

Håndboldspilleren Mathias Gidsel fra Skjern gjorde sig bemærket efter sin VM-debut fredag. Også hans træner fra ungdomslandsholdet var imponeret.

En ung håndboldspiller fra Skjern er på alles læber efter en imponerende slutrundedebut til fredagens VM-kamp mellem Danmark og Bahrain.

Den 21-årige Mathias Gidsel, som trådte sin barnesko i Skjern Håndbold, leverede til fredagens kamp mod Bahrain hele 10 scoringer. Indsatsen betød, at han fik titlen som kampens bedste spiller.

Simon Dahl var træner på ungdomsholdet i Skjern, og han har længe haft en fornemmelse af, at det nok skulle blive til noget stort for Mathias Gidsel.

- Jeg har aldrig betvivlet Gidsels talent og slet ikke hans enormt store arbejdsvillighed, som jo i den grad er det, der har båret ham dertil, hvor han er nu, siger Simon Dahl, som i dag er cheftræner i Nordsjælland Håndbold.

Mathias Gidsels lyngennembrud på A-landsholdet har imponeret hele håndbold-Danmark – og altså også den tidligere træner. Men Mathias Gidsel har da også kløet på fra starten, fortæller Simon Dahl.

- Han havde altid med en enorm stor sult på at blive dygtigere. Gidsel ville jo gerne træne hele tiden, og jeg kan huske, at vi på et tidspunkt snakkede med ham om, at man også skulle passe på, at man ikke kom til at træne for meget, fordi så havde træning ikke den rigtige effekt. Og det kunne han jo slet ikke forstå, siger han.

Simon Dahl er særligt imponeret over, hvor hurtigt karrieren har taget fart for spilleren fra Skjern.

- Jeg troede ikke, at det allerede skulle være nu. Det, synes jeg bare, gør præstationen endnu større, at han så tidligt har taget næste spring i sin karriere og er blevet så integreret på seniorniveau, at han nu også kan gøre sig på allerøverste niveau, siger Simon Dahl.

Mathias Gidsels lovende VM-debut understreger bare hans potentiale, mener Simon Dahl, som er sikker på, at spilleren fra Skjern allerede hungrer efter mere.

- Han skal nok ville mere. Og så tror jeg, at han i allerhøjeste grad er fremtidens mand på det danske A-landshold og en, der kommer til at kunne spille rigtig mange slutrunder og forhåbentlig være med til at skaffe en masse medaljer til Danmark, siger Simon Dahl.

Fredagens VM-kamp endte 34-20 til Danmark.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.