En stor lettelse: Ringkøbing-Skjern hjælper museum ud af økonomisk klemme

Ringkøbing-Skjern Kommune betaler 1,6 millioner, som Arbejdsmarkedets Feriefond krævede af museet.

Ringkøbing-Skjern Museum kan nu igen koncentrere sig om at give gæsterne de bedste oplevelser, efter at Ringkøbing-Skjern Kommune har lovet at hjælpe museet ud af en økonomisk klemme.

Kommunens økonomiudvalg har besluttet at betale 1,6 millioner kroner, som Arbejdsmarkedets Feriefond har krævet af museet.

- Det er en stor lettelse, at Ringkøbing-Skjern Kommune dækker beløbet, så vi nu kan sætte punktum i sagen, der har præget museets drift og udvikling negativt gennem de sidste mange år. At vi nu er ude af gælden giver os et helt andet afsæt for at gå i dialog med store fonde omkring fremtidig udvikling af museet, siger museumsdirektør Mette Bjerrum Jensen i en pressemeddelelse.

Sagen stammer fra 1990´erne, da Ringkøbing-Skjern Museum modtog 16,5 millioner kroner fra Arbejdsmarkedets Feriefond. Pengene blev blandt andet brugt til at opbygge Bork Vikingehavn, og museet har hele tiden fastholdt, at det ikke var meningen, at pengene skulle betales tilbage. 

Efter en lovændring i 2017 fik museet imidlertid besked om, at lånet skulle betales, hvilket reelt set ville være umuligt for en non profit organisation som det vestjyske museum.

Flere andre museer var i en lignende klemme, og i januar blev der så lavet en aftale om, at museerne kunne nøjes med at betale 10 procent af gælden - og det er det beløb, som Ringkøbing-Skjern Kommune nu har lovet at betale.

- Med gælden ryddet af vejen er det min forventning, at museet kan se fremad og få mulighed for at gennemføre nogle af de planer, jeg ved, de har liggende i skrivebordsskuffen, og som kan være med til at højne kendskabet til og stoltheden over vores område, siger borgmester Hans Østergaard (V).

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.