Butiksindehaver delte billeder af formodet tyv – nu er hun selv sigtet for at overtræde loven

Indehaveren af TP Kjoler i Skjern risikerer at få en bøde for ulovligt at have delt billeder af en mistænkt tyv.

2:49
Tina Pedersen risikerer en bøde for at have delt billederne af den formodede tyv.
Foto: Janne Dalby Ewert, TV MIDTVEST og privatfoto. Redigering: Jens Svenning, TV MIDTVEST

Tina Pedersen, der er indehaver af TP Kjoler i Skjern, har mandag formiddag fået besked fra Midt- og Vestjyllands Politi om, at hun er sigtet for ulovligt at have delt overvågningsbilleder af en mistænkt tyv på Facebook.

- Jeg vidste godt, at den kom. Selvfølgelig vidste jeg det. Man ved jo, at det er den risiko, man løber, når man deler sådan nogle billeder, siger Tina Pedersen til TV MIDTVEST.

Sagen begyndte fredag, hvor en tyv listede sig ud i et baglokale og stjal nøgler, punge og telefoner fra de ansatte. Derfor lavede Tina Pedersen et opslag på sin butiks Facebookside, hvor hun efterlyste tyven og delte billeder af ham, der blandt andet viser, at han propper en dametaske ind under jakken

- Der var ingen tvivl om, at det var manden på billederne, der havde stjålet tingene. Hvis vi havde været det mindste i tvivl, havde vi ikke lagt det op, siger indehaveren.

Og på under 24 timer henvendte tre forskellige personer sig med det samme navn på tyven, som hun Tina Pedersen kunne give videre til politiet.

Det er billederne her som TP Kjoler lagde ud på Facebook - dog uden sløringen, som TV MIDTVEST har valgt at lægge på.
Det er billederne her som TP Kjoler lagde ud på Facebook - dog uden sløringen, som TV MIDTVEST har valgt at lægge på.
Foto: TP Kjoler

Flere følger vil hjælpe med bøden

Det er ikke første gang, hun har lagt overvågningsbilleder af tyveknægte ud på nettet. I 2018 stjal en gruppe personer fra Aarhus ifølge indehaveren varer i hendes butik til en værdi af cirka 60.000 kroner, og også dengang lagde hun billeder af tyveriet ud og fik det opklaret.

- Jeg vil jo gerne have, at mit personale trygt kan gå på arbejde, og jeg vidste jo, at det havde virket én gang før, siger Tina Pedersen.

Det er dog første gang, hun bliver sigtet for at overtråde persondataloven. Hun risikerer dermed en bøde for at have delt billederne. 

I 2018 blev hun af uvisse årsager aldrig sigtet for at dele de ulovlige billeder, forklarer hun.

Hendes deling af billederne har dog delt vandene i kommentarsporet til hendes opslag. Flere har blandt andet meldt sig til at hjælpe med at betale den bøde, hun risikerer at få. Og den økonomiske støtte vil indehaveren gerne tage imod.

- Jeg bliver jo glad for den opbakning, jeg har fået, selvom jeg godt ved, at jeg har gjort noget ulovligt, siger hun.

Vil gøre det igen, hvis det er nødvendigt

Det er dog ikke alle, der er lige begejstret for, at hun har valgt at gå imod lovgivningen og dele billeder fra butikken.

Det har blandt andet resulteret i en 1-stjernet anmeldelse på Trustpilot, hvor en kvinde advarer om, at der er overvågning i butikken, og at billederne ”risikerer at bliver delt på sociale medier, hvis indehaver Tina Pedersen finder det relevant.”

Og den er butiksindehaveren rigtig ærgerlig over.

- Det handler ikke om, at hun har givet butikken én stjerne. Det handler om, at hun får det til at lyde, som om vi deler overvågningsbilleder i flæng, og det gør vi altså ikke, siger Tina Pedersen.

Men hvis der i fremtiden bliver stjålet fra hendes butik endnu engang, så er hun klar til at gøre det hele igen.

- Ja, det er jeg. Nu har det virket de her to gange, hvor jeg har fået fat i navnene, og så tænker jeg, at det kan fungere lidt præventivt, siger hun.

Billederne af tyven er ikke længere tilgængelige på TP Kjolers Facebookside. De blev fjernet, efter hun havde videregivet, hvad hun formoder, er navnet på gerningsmanden.