84 år gammelt maleri flyttes fra byrådssal – nu skal det på museum

Der er ikke længere plads til det gamle maleri i byrådssalen i Ringkøbing. Så nu skal det på museum i Thorsminde.

Fiskerne fra Vestkysten. Det er navnet på et maleri, som indtil onsdag morgen har hængt i byrådssalen i Ringkøbing.

- Vi skal have renoveret byrådssalen, så vi har ikke plads til det længere, forklarer rådhusets tekniske serviceleder, Tage Sandholm, til TV MIDTVEST og fortæller om maleriet:

- Billedet er malet af Sigurd Wandel i 1936 – og han havde et sommerhus i Fjand og er kommet der siden 1920’erne. Det er malet på hans atelier i København, men med fiskere. Vi ved, det er fiskere fra Fjand-området. Derfor er det nærliggende, når det ikke skal være i Ringkøbing-Skjern Kommune, at det skal tilbage til, hvor det hører til. Og det, synes vi, er på Strandingsmuseet i Thorsminde.

Han tilføjer, at nogen af kommunens politikere har elsket maleriet, mens andre har hadet det.

Tage Sandholm foran maleriets nu gamle placering i byrådssalen.
Tage Sandholm foran maleriets nu gamle placering i byrådssalen.
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST

Har altid hængt i byrådssalen

I slutningen af 1930'erne gav Sigurd Wandel maleriet til den daværende Ringkøbing Kommune. Hvorfor ved den tekniske serviceleder ikke. Da kommunens rådhus - som altså stadigvæk er i brug i dag - var færdigopført i 1970, blev 'Fiskerne fra Vestkysten' hængt op i byrådssalen, hvor det har hængt siden.

- Jeg kommer til at savne det, men omvendt er det fint, at det kommer hen et sted, hvor det er offentligt tilgængeligt. Det har det ikke været på samme måde her, uddyber han.

Den næste halvanden måned skal byrådssalen renoveres, og det går altså ud over maleriets placering.

- Vi skal have lukket op på den side, så vi får noget mere lys gennem huset – både i salen og nede i hallen, afslutter han.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Kultur.