29-årig fængslet for at køre kvinde ihjel og stikke af

Manden erkendte, at han har dræbt kvinden ved at køre ind i hende. Han afviste, at han var fuld, da han ramte kvinden med sin bil.

Grundlovsforhøret fandt sted ved Retten i Herning.
Grundlovsforhøret fandt sted ved Retten i Herning.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

En 29-årig mand skal bag tremmer de næste fire uger. Han er sigtet for uagtsomt manddrab på den 48-årige kvindelige motionsløber, der mandag eftermiddag omkom, da hun blev ramt af en bil.

Det har Retten i Herning besluttet i forbindelse med et grundlovsforhør.

I retten har den 29-årige erkendt, at han ramte kvinden, der stammer fra Spjald-egnen.

Han har desuden forklaret, at han sænkede farten efter at have påkørt kvinden. Den 29-årige valgte dog ikke at stoppe bilen. I stedet tog han hjem til en kammerat, hvor han drak en øl.

- Jeg beklager dybt, lød det fra den påvirkede mand i retten, der fik hjælp af en tolk.

Forud for trafikdrabet indtog manden også øl, forklarede han i retten, men han mente ikke, at han var fuld, da han satte sig bag rattet.

Retten mente, at der var grundlag for at varetægtsfængsle den 29-årige, da der var begrundet mistanke for at han er skyldig i uagtsomt manddrab.

Kendelsen bygger blandt andet på afhøring af den 29-åriges kammerat, der har fortalt politiet, at den 29-årige kunne være gerningsmanden. 

Samtidig har politiet fundet flere skader på den 29-åriges bil, der ifølge anklageren indikerede, at den havde ramt noget.

Dommeren mente desuden, at der er grund til at tro, at den 29-årige ville forsøge at påvirke vidner i sagen, hvis ikke han blev fængslet.

Den 29-årige accepterede kendelsen om varetægtsfængsling.