Vestas har medvind i ordrerne

Vindmølleselskabet Vestas med fabrikker i både Ringkøbing, Lem og Videbæk har modtaget ordrer fra alle verdenshjørner de seneste dage.

Vindmølleproducenten Vestas har haft et par gode dage med offentliggørelsen af store ordrer fra Finland og Thailand. Hertil skal nu lægges endnu en stor bestilling fra USA.

Kort efter midnat natten til torsdag oplyste Vestas, at det har sikret sig en kontrakt fra en unavngiven amerikansk kunde på tilsammen 150 megawatt.

De 75 vindmøller på hver to megawatt skal leveres i tredje kvartal 2016 og ventes at være i drift få måneder efter. Der er ingen oplysninger om, hvor vindmøllerne skal opstilles.

Tirsdag offentliggjorde Vestas en ordre i Thailand på 126 megawatt, og det blev onsdag fulgt op af en bestilling på 93 megawatt fra Finland.

Det er ikke usædvanligt, at der ved afslutningen på et kvartal pludselig dukker flere ordrer op. Vestas har ved de foregående tre kvartalsafslutninger været leveringsdygtig i en stribe ordreannonceringer. Inklusive den nye ordre fra USA har Vestas hidtil i år annonceret ordrer for sammenlagt 5899 megawatt.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.