Vestas-fyringer: Kan få job i byggebranchen

Der er håb for de 90, der er blevet afskediget på Vestas. Byggeriet skriger på arbejdskraft.

Ledigheden i byggeriet i Midt- og Vestjylland har ikke været så lavt i ti år. Det giver gode muligheder for at de 90, der blev fyret på Vestas, kan få job.

- Det er jo en trist nyhed, og vi skal ikke være glade. Men jeg synes, der er håb for dem, siger Niels Hansen, der er formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

Torsdag kom det frem, at Vestas vil fyre 90 medarbejdere på fabrikken i Ringkøbing, fordi væksten er størst uden for Europa.

Allerede dagen efter er der bud efter dem, der nu mister deres job.

- Vi er i opgangstider i øjeblikket. Og vi har jo kolleger, der skriger på arbejdskraft, så jeg ser store muligheder for at vi kan aftage nogle af de der 90, siger Niels Hansen.

- De har store muligheder. Det er nogle der er mødestabile og vandt til at arbejde og passe deres arbejde. Så det er kryds og slange og UG for os, at få sådan nogle ind i vores firmaer.

I Herning har tømrermester Bent Jensen lige nu rigtigt travlt. Han siger jævnlig nej til opgaver. Så han kunne godt bruge et par stykker.

 

- Hvis der er nogle dygtige folk, nogle der kan lave noget tømrerarbejde, kan vi nemt bruge nogle folk, siger tømrermester Bent Jensen

Ledigheden er lige nu på under to procent i byggeriet i Herning, Holstebro, Lemvig, Struer, Ringkøbing-Skjern, Ikast-Brande, Skive og Viborg.