Tyskerne elsker vestjysk whisky

Stauning Whisky fortsætter succesen, alle hverdage står på rundvisninger og whiskyen er udsolgt.

Hver dag undtagen søndag er der rundvisning hos Stauning Whisky, og hele tre af dagene foregår det på tysk. Og det er ikke fordi, vestjyderne er glade for at blive vist rundt på udenlandsk.

- Vi er jo nærmest forundrede over interessen, men vi synes det er fantastisk. Vi er jo bare en lille virksomhed ude fra vestjylland, som laver, synes vi selv, en rigtig god whisky. Men noget må vi i hvert fald gøre rigtigt, siger Alex Højrup Munch, medstifter Stauning Whisky.

Tyskerne har simpelthen bare forelsket sig i de dyre gyldne dråber fra Stauning, så meget at Stauning Whisky flere gange har måttet afvise tyske whisky-entusiaster i døren. 

Udsolgt hurtigere end koncertbilletter

En del af rundvisningen er selvfølgelig at prøvesmage, men når rundvisningen er forbi, og gæsterne skal købe en flaske med hjem, opstår udfordringen. Der er simpelthen udsolgt.

- Lige nu går det fantastisk, vi klager ikke. På grund af den efterspørgsel der har været, har vi simpelthen haft svært ved at følge med, og vi får udsolgt alt for hurtigt. Konsekvensen har så været, at vi udvider nu og 60-dobler vores produktion. Så det går godt, fortæller Alex Højrup Munch.

Når Stauning Whisky sætter deres nyeste flasker til salg, så skal du sidde klar ved computeren for at bestille. For i løbet af 1-10 minutter, så er alle flaskerne revet af hylderne. Det til trods for, at whisky'en koster omkring 500kr pr. halve liter.

Derfor har virksomheden lavet en særlig rundvisningswhisky, som kun sælges til gæsterne. Men så skal de altså også give knap 400kr for 250ml.

Startede for sjov

En stor del af succesen for whisky-producenterne fra Stauning er deres historie.

- Vi prøver at gøre det så originalt som muligt. Da vi startede for efterhånden en del år siden, der vidste vi intet om at lave whisky, så vi startede helt fra bunden, forklarer Alex Højrup Munch.

Nu er det blevet alvor, for i øjeblikket udvider virksomheden produktionen, så den fremover kan lave 60 gange så mange flasker whisky. Og så skulle der gerne være mulighed for at kunne købe en flaske, uden at skulle sidde klar ved tasterne.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.