Stauning Whisky er verdens bedste: - Det er et kæmpe skulderklap

Prisen som verdens bedste 'New Make' er i hus for Stauning Whisky. Nu sigter de endnu større.

Danmark er ikke det første land, der kommer frem i hukommelsen, når tankerne ledes hen på whisky. Men det kan det være fremover.

quoteDrømmen er selvfølgelig, at på et tidspunkt vil vi gerne have den titel, der hedder verdens bedste whisky

Lasse Vesterby, administrerende direktør

Stauning Whisky Curious er nemlig kåret som verdens bedste i kategorien ’New Make’ til World Whiskies Awards 2019 i London torsdag.

- Det er et kæmpe skulderklap til vores store engagement i vores kvalitet, siger Lasse Vesterby, der er medgrundlægger af Stauning Whisky og til daglig er administrerende direktør i firmaet.

Grundlagt i 2005

Stauning Whisky Curious blev stiftet i 2005 som et hobbyprojekt af ni venner i Vestjylland - fire ingeniører, en lærer, en kok, en slagter, en pilot og en læge - og 14 år efter kom det indtil videre største skulderklap ved Workd Whiskies Awards.

Kobberkedler som disse bruges til fremstillingen af whisky.
Kobberkedler som disse bruges til fremstillingen af whisky.
Foto: Stauning Whisky

New Make’ er kategorien, hvor destillat bliver bedømt. Destillat er det produkt man har, før fadet tilfører smag. Først efter tre år bliver destillat til whisky.

- Det er vores destillat - kvaliteten af vores destillat - hvor vi har vundet prisen som verdens bedste 'New Make'. Det er vi ret glade for, siger Lasse Vesterby.

- Det er svært at lave en whisky af super lækker kvalitet, hvis vores destillat ikke ikke også er af højeste kvalitet. Når man så får prisen som verdens bedste destillat, så er man også på vej til at lave et rigtig lækkert whiskyprodukt.

Vil have verdens bedste whisky

I stedet for at sætte sig tilbage i stolen og nyde, at den fornemme pris er i hus, så vælger stifterne bag Stauning Whisky i stedet at se fremad.

For selv om prisen og hæderen er stor, så skal det ikke stoppe her for dem.

- Drømmen er selvfølgelig, at på et tidspunkt vil vi gerne have den titel, der hedder verdens bedste whisky. Der er vi oppe at kæmpe mod mange, der har været i branchen i mange år. Men der har vi sagt lige fra starten, at hvis man ikke har ambitionen, så når man det i hvert fald ikke. siger Lasse Vesterby.

SE OGSÅ: Insdslag fra 25. august 2018: Stauning Whisky - nu Danmarks største destilleri

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Kultur.