Spritbælte: Flere og flere producerer spiritus i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern er et spiritusområde. I hvert fald hvis man kigger på alle de producenter, der popper op.

Karl Povlsen smager på de gyldne dråber. Han og konen står bag Knaplund Destilleri sydøst for Skjern.
Karl Povlsen smager på de gyldne dråber. Han og konen står bag Knaplund Destilleri sydøst for Skjern.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Det der med at lave spiritus er blevet det nye sort i Ringkøbing-Skjern Kommune. Faktisk ligger der inden for en køretur på en halv time fire destillerier. Stauning Whisky er det største. Hos Lowland producerer de snaps, hos West Coast Gin laver de gin og hos Knaplund Destilleri kaster de sig nu også over whisky, der skal hældes på flasker.

- Jeg glæder mig til at præsentere det for andre - at andre skal smage de her ting, som jeg selv er så optaget af, forklarer Karl Povlsen fra Knaplund Destilleri.

Hos Stauning Whisky hilser man spritkollegerne velkommen.

- Det er fedt jo flere, der kommer hertil. Kan man få turister herud til ture rundt, hvor man besøger forskellige destillerier. Vi har mange gæster her, men det kan være, at der i fremtiden kan lave nogle mere stringente spiritusture, siger Lasse Vesterby, der er administrerende direktør og medgrundlægger.

Og spørger man på Knaplund Destilleri, er der forskel på, hvordan de vestjyske spritproducenter går til værks. De er netop i gang med at åbne tre år gamle whiskytønder, der er hentet hjem fra USA.

- Vi gør tingene forskelligt. Det, vi gør her, som er meget specielt, er, at alt, vi laver, er meget amerikansk inspireret. På den måde adskiller vi os lidt fra de andre, fortæller Karl Povlsen.

Karl Povlsen udlever destilleridrømmen sammen med sin kone.

2:31
Det er blevet in at producere spiritus i Ringkøbing-Skjern-området. Faktisk så populært, at der er kommet et vestjysk spiritus-bælte.