Kommune melder landmænd til politiet

Ringkøbing-Skjern Kommune har politianmeldt de landmænd, som på ny har pløjet i det omstridte naturområde, Værnengene.

Nu får fem landmænd en politisag på halsen, efter de har pløjet i Natura 2000-området Værnengene på trods af påbud om at lade være.

Tirsdag meldte Ringkøbing-Skjern Kommune landmændene til politiet. Det oplyser Ivan Thesbjerg, som er fagleder i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Pløjede trods påbud

Anmeldelsen kommer, efter de fem landmænd igen pløjede i Værnengene i torsdags, selv om Ringkøbing-Skjern Kommune havde givet dem påbud om at standse al pløjning om mandagen.

De fem landmænds pløjning fik Ringkøbing-Skjern Kommune til at køre ud for at standse landmændene, som pløjede i protest mod påbuddet fra kommunen.

På tide med en anmeldelse

Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Naturfredningsforening har i årevis kæmpet for at bevare den enestående natur og forhindre de værdifulde enge i at blive ødelagt. Derfor glæder politianmeldelsen DOF's formand, Egon Østergaard.

- Endelig vågner Ringkøbing-Skjern Kommune op efter alt for mange år i hængekøjen og har politianmeldt de landmænd, som mener, de har ret til at sætte ploven i den enestående natur, selv om den er beskyttet. Det er det, der skal til. Det har kommunen forsømt at sørge for i alt for mange år, selv om vi er mange, der har råbt på handling, siger Egon Østergaard.

Han forudser også, at landmændene risikerer at blive ramt på pengepungen, fordi EU's landbrugsstøtte gives under forudsætning af, at man ikke ødelægger beskyttet natur.

DOF opfordrer kraftigt til, kommunen nu følger sagen så tæt, at de kan sørge for den rigtige kontrol og retsforfølgelse af landmændene.

- Værnengene er et international beskyttet naturområde, hvis bevarelse kræver, at kommunen tager sin tilsynspligt alvorligt. Med denne politianmeldelse håber vi, at kommunen endelig er begyndt på det. Når landmændene ikke selv vil afholde sig fra at pløje i jorden, skal vi kunne stole på, at vi har en myndighed, som er klar til at handle på det. Vi har savnet det i mange år, men nu ser det heldigvis ud til at gå i den rigtige retning, siger Egon Østergaard.