Forladte håndklæder udløste stor alarm på stranden

To forladte håndklæder bekymrede en livredder på stranden i Søndervig, som alarmerede vagtcentralen.

En livredder på Søndervig Strand blev i eftermiddag kontaktet af to tyske badegæster, som havde set to personer gå i vandet, men som mente, at de ikke var kommet op igen.

Livredderen gik hen til det sted, hvor personerne skulle være set gå i vandet. Her så han, at der lå to håndklæder og en bog. Han stod og ventede noget tid og snakkede med nogle af dem, der lå i nærheden, og da der ikke skete noget, slog han alarm.

- Vi satte alt der ned for at være klar - redningshelikopter, ambulancer, hundepatruljer, lokalpoliti, indsatsleder osv. Livredderen frygtede det værste, siger Allan Riis, vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Familie var hjemme i sommerhuset

Mens det blev sat i gang, kom en familie på fire gående hen mod håndklæderne. De undrede sig over den bøje, som livredderen havde sat der for at huske det sted, hvor personerne skulle være gået i vandet.

Det viste sig, at de to voksne og to børn fra Tyskland, som familien på fire består af, havde været oppe i sommerhuset og hente noget.

- Det er et uheldigt sammentræf. Vi sætter alt ind for at være klar, hvis der badegæster i fare. Nu har gæsterne på stranden i hvert fald set, at beredskabet virker, siger Allan Riis.

I det midt- og vestjyske er der livreddere på stranden ved Søndervig og Hvide Sande. 

De i alt 35 livreddertårne er bemandet hver dag fra klokken 11.00 til 19.00 frem til 16. august.