Flere unge dør af narko

Lokalpolitiet i Ringkøbing oplever en stigning i antallet af dødsfald blandt unge narkomaner i kommunen.

Mindst syv misbrugere er døde som følge af narko i Ringkøbing-Skjern Kommune det seneste halvandet til to år. Det vurderer kriminalassistent Henning Østergaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing, som har arbejdet med området i mange år som efterforsker.

- Jeg har ikke lige tallene fra de foregående år, men det er i hvert fald en stigning. Og det er noget, der går os på, siger han til TV/MIDT-VEST.

Lever livet farligere

Henning Østergaard mener ikke at antallet af misbrugere er steget, til gengæld lever de livet farligere.

- Stofferne er blevet mere tilgængelige og prisen er faldet. Og så er der en tendens til at de blander stofferne mere og det er ekstremt farligt, understreger Henning Østergaard.

- De fleste unge tager afstand fra stoffer, og det er jo godt. Men der er en gruppe som ikke lader sig afskrække, fortsætter han.

Unge misbrugere

Fem af de syv døde misbrugere har været mellem 20-25 år, to af dem har været ældre. Men ens for dem alle er at de har været i miljøet et stykke tid.

- Vi har måske ikke været gode nok til at få fat i lige dem. Det er jo sådan, at når det lykkes os at få dem sat i fængsel, så får de et frikvarter fra stofferne. Men de unge, der er døde, har vi ikke haft så meget fat i, erkender Henning Østergaard.

En af de ting, Henning Østergaard mener vil kunne afhjælpe problemet er en såkaldt flexpatrulje, som kan være opsøgende i miljøet.

- Det har vi ikke haft siden reformen, men det ville nok kunne hjælpe. Det har vi erfaring for tidligere, siger han.