Stor mangel på it-medarbejdere

Mere end hver tredje it-virksomhed i Region Midtjylland har ubesatte it-stillinger.

Manglen på it-arbejdskraft er en udfordring over det meste af landet, og Region Midtjylland er også meget hårdt ramt, konkluderer en undersøgelse fra it-forum midtjylland og IT-Branchen.

 - Flere it-virksomheder i Midtjylland har desværre svært ved at tiltrække specialiserede it-folk. Det er en stor hæmsko for it-virksomhedernes vækst i vores område, at personer med de rigtige it-kvalifikationer er så svære at få fat på, siger Bo Sejer Frandsen, direktør i it-forum midtjylland.

Akut mangel

Ser man på situationen nu i Region Midtjylland, så er der mange ledige it-stillinger. Mere end hver tredje it-virksomhed (36 pct.) har ubesatte it-stillinger. Flere virksomheder har endda mere end én ubesat stilling. 15 pct. af de midtjyske it-virksomheder har tre ledige stillinger eller mere i deres virksomhed, viser de nye tal.

 - Det bremser erhvervslivets vækst i regionen, når vores virksomheder ikke få folk med de kvalifikationer, som de har brug for. Det bør vi gøre en indsats for at gøre noget ved, for problemet med mangel på dygtige it-folk bliver efter alt at dømme ikke mindre fremover, oplyser Bo Sejer Frandsen i en pressemeddelelse.