Lægemangel koster millioner

120 millioner kroner. Så meget koster lægemanglen på årsbasis alene på sygehusene i det vestligste Danmark.

58 ubesatte lægestillinger på sygehusene i Herning, Holstebro, Lemvig, Ringkøbing og Tarm koster kassen for de vestjyske sygehuse som på grund af lægemanglen er nødt til hyre vikarer ind.

- Vi kunne spare masser af millioner, hvis vi kunne skære ned på vikarudgifterne. Men det er svært, når vi har 58 ubesatte lægestillinger, siger hospitalsdirektør Henning Vestergaard, fra Hospitalsenheden Vest til DR Midt&Vest.

I nogle tilfælde kan sygehusene være nødt til at betale en overlæge op til 1.000 kroner i timen.

Også Regionshospitalet i Viborg, der tæller sygehusene i Skive, Viborg og Kjellerup bruger i øjeblikket læger fra vikarbureauerne. Det drejer sig om 10 overlæger og fire andre læger.

1.400 kr. i timen

På Sygehus Thy-Mors mangler man i øjeblikket 10-12 læger. Også her løser man problemet ved at bruge vikarer udefra eller lade egne læger arbejde ekstra.

En fastansat overlæge koster i gennemsnit sygehuset 69.000 kroner om måneden, mens en overlæge hentet via et vikarbureau koster 145.000 kroner om måneden. Og i enkelte tilfælde går sygehuset med til at betale 1.400 kroner i timen for ekstra arbejde, fortæller Astrid Christensen, der er HR-chef på Sygehus Thy-Mors.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.