100.000 mink skal tjekkes

Midt- og vestjyske minkavlere skal nu i gang med en omfattende sygdoms-test af op mod 100.000 mink. Avlerne raser over de økonomiske konsekvenser.

100.000 mink skal nu testes for sygdommen plasmacytose, der svækker minkenes immunforsvar. Det sker efter at det er kommet frem, at de aktivister, der har taget fotos af 41 minkfarme til tv-programmet Operation X og Ekstra Bladet, er gået fra farm til farm. Dermed kan sygdommen være spredt til alle de minkfarme, som Operation X har i søgelyset for overtrædelse af dyreværnsloven.

Raser over økonomiske konsekvenser

Det er Fødevarestyrelsen der nu har pålagt minkavlerne at teste dyrenes blod for sygdom. De mange tests kan blive en dyr omgang for minkavlerne, og formand for Midtjysk Pelsdyravlerforening John Papsø raser over den store udgift.

- Det er vi meget kede af og meget sure over, at de her aktivister har pådraget os så store økonomiske konsekvenser. Jeg forstår ikke, at man bare er trængt ind på farmene ulovligt. Man kunne bare have ringet og spurgt os, så havde man fået lov til at komme ind, siger John Papsø til TV/MIDT-VEST.

Hør reporter Ditte Haanings interview med John Papsø her:


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Samfund.