Nye fotovogne giver bøderegn

Politiets fotovogne har i første halvdel af 2015 sendt 34,5 procent flere bøder ned over de danske bilister i forhold til samme periode sidste år

En firedobling i antallet af fotovogne på de danske veje har sendt en bøderegn ned over de danske bilister.

Det skriver Søndagsavisen.

I første halvår af 2015 er der blevet udskrevet 133.685 bøder via fotovogne, hvilket er 34.259 flere end første halvår af 2014. Det er en stigning på 34,5 procent.

Rigspolitiet oplyser samtidig, at der stadig ligger en stor mængde bøder ude i politikredsene, som endnu ikke er sendt ud. Derfor er den reelle stigning langt højere.

- Vi har hørt fra Rigspolitiet, at det i realiteten kan være helt op til 50.000 ekstra bøder, som har dannet pukkel ude i kredsene. Hvis det er tilfældet, er der jo tale om en fordobling, siger Torben Lund Kusk, afdelingschef i FDM, til Søndagsavisen.

Skal sætte farten ned

 

 

Et af målene med de de mange nye fotovogne er at nedbringe gennemsnitshastigheden på vejene. Her viser tal fra Vejdirektorate dog, at det indtil videre kun er lykkedes i lille omfang.

Når man sammenligner perioden februar-juni 2014 med samme periode i 2015, er det største gennemsnitlige fald på de jyske landeveje kun 0,9 kilometer i timen.

Hos Rigspolitiet mener man dog ikke, at resultaterne nødvendigvis er dårlige:

- Det er stadigvæk for tidligt at sige. De fald i hastigheden, der er målt, er måske små, men vi ved jo, at selv små udsving kan gøre en forskel i forhold til trafiksikkerheden, siger Thorkild Steen Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, til Søndagsavisen.

Midt- og Vestjyllands Politikreds er det sted i landet, hvor der er flest fotovogne. 13 i alt.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.