Offer for Viborg-læge er lettet over dommen

Mathilde Blicher håber, at hun nu kan komme videre med sit liv, efter at en 30-årig læge er blevet dømt for seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelse.

2:09
Det betød meget for Mathilde Blicher, at hun selv var til stede i retten, da lægen blev dømt for overgreb på sygehusene i Viborg og Aarhus.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Lettelse.

Det er den følelse, der fylder mest hos Mathilde Blicher fra Hald ved Skive, efter at hun fredag overværede domsafsigelsen i straffesagen mod læge Carlos Gaewkheo Shiralipour.

Blicher er en af de kvinder, som den 30-årige læge nu er dømt for at have krænket, og det betød meget for hende at være til stede, da dommen faldt.

- Jeg er først og fremmest lettet. Nu skal jeg hjem og holde jul, siger hun.

Den 42-årige kvinde kom i kontakt med den nu dømte læge, da hun i januar faldt ned af et løbebånd i et fitnesscenter. 

Hendes knæ gik af led, og hun blev på Regionshospitalet Viborg undersøgt af lægen, som nu er dømt for at beføle hende på det ene bryst og for at lave en vaginal undersøgelse på hende.

Mathilde Blicher fortæller, at sagen har haft store personlige konsekvenser for hende. Hun lider af angstanfald, har svært ved at sove, tør ikke gå ud alene og skal nu udredes for posttraumatisk stress. 

- Det har været et rent helvede. Jeg har været gennem meget i mit liv, men jeg synes, at det her har været det værste, siger hun.

Nægter sig skyldig

Den 30-årige læge blev i byretten i Aarhus kendt skyldig i seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelser ved fire forskellige episoder på Regionshospitalet Viborg og Aarhus Universitetshospital.

Han blev idømt to års fængsel og frataget retten til at arbejde som læge, men ankede straks dommen, idet han nægter sig skyldig.

Mathilde Blicher er glad for, at dommeren besluttede, at lægen fortsat skal sidde varetægtsfængslet.

- Jeg fulgte sagen med blandede følelser, for jeg havde håbet, at han ville acceptere dommen. Men nu ved vi, at han fortsat skal være varetægtsfængslet, og så må vi tage den derfra.

Den midtjyske kvinde får hjælp af en psykolog til at bearbejde den ubehagelige oplevelse på sygehuset i Viborg.

- Jeg håber, at samtaleterapien betyder, at jeg snart kan komme ud blandt andre mennesker igen, siger hun.

Efter dagens dom siger Thomas Balle Kristensen, der er direktør hos Hospitalsenhed Midt, at han er ulykkelig over, at patienter er blevet seksuelt krænket på hospitalet i Viborg,

- Sådan en oplevelse skal man ikke have, når man er patient hos os. Men jeg er også taknemmelig for, at de (ofrene, red.) har givet sig til kende, for det har skabt muligheden for, at vi kunne involvere politiet, og at sagen i dag kunne afgøres ved retten, siger hospitalsdirektøren.

Thomas Balle Kristensen er direktør for Hospitalsenhed Midt.
Thomas Balle Kristensen er direktør for Hospitalsenhed Midt.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST