Trick: Sådan får du mandlen i aften

Kender du det, at det bare altid er den samme, der vinder mandlen? Du kan forsøge det her for at øge dine chancer.

Det er en tradition i mange danske hjem i aften, at børn og voksne spiser risalamande og kæmper om at finde mandlen, men du har en mulighed for at gøre dine odds bedre.

Du behøver ikke snyde og selv medbringe en mandel. I stedet kan du følge Lektor Jacob Sherson fra Institut for Fysik og Astronomi fra Aarhus Universitets råd, som han giver til videnskab.dk.

- Man kan med sikkerhed sige, at mandlen ikke befinder sig i grødens toplag, da man altid rører rundt, indtil man ikke kan se mandlen mere. Den optimale strategi er derfor at tage så lidt som muligt fra toplaget, råder Jacob Sherson til videnskab.dk

Så hold dig fra toppen. Samtidig fortæller han, at det ikke er ideelt at være den første, der tager for sig af retterne, selvom man der ved, at der ikke er andre, der snuppet mandlen.

Den første har nemlig statistisk en mindre chance for at få mandlen, medmindre man tillader omrøring, så man kan få øje på den. Han forklarer også, at den optimale strategi for alle andre er at tage fra det hul, som den første har skabt.

Fakta: Risalamande er ikke fransk


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Livsstil.