Målmand må fortsat blive hjemme – havde håbet på større åbning

Håndboldmålmand Søren Pedersen fra Mors-Thy Håndbold har valgt at blive hos sin familie i Thisted under nedlukningen i Nordjylland.

Der var jubel flere steder, da det blev meldt ud, at borgere i de syv nedlukkede kommuner i Nordjylland fra mandag kunne rejse mellem kommunegrænserne internt. Et sted var smilet dog væk.

For Søren Pedersen havde håbet, at der blev åbnet for, at borgere i de nedlukkede kommuner også kunne få lov til at tage til ikke-nedlukkede kommuner. Men sådan blev det ikke.

Derfor sidder han stadig hjemme og må se holdkammeraterne fra Mors-Thy Håndbold spille kampe på højeste niveau uden ham, fordi målmanden har valgt at blive hjemme hos sin familie i Thisted.

- Jeg havde håbet på, at de lave smittetal kunne gøre, at der måske kunne åbnes mere op. Om ikke andet så for nogle erhverv. Men desværre var det sådan, at det ikke var tilfældet. Så jeg bliver i min lille boble i Thy, siger Søren Pedersen.

Mors-Thy Håndbold skifter mellem at spille sine kampe på Mors og i Thy, men med nedlukningen af Thisted Kommune har holdet valgt at spille de næste kampe på Mors.

Det betyder altså, at Søren Pedersen måtte tage valget.

- Det er to af de ting, jeg elsker højest i verden. Men beslutningen var for så vidt ikke svær, forklarer han.

Under nedlukningen kan Søren Pedersen stadig styrketræne i sit hjem.
Under nedlukningen kan Søren Pedersen stadig styrketræne i sit hjem.
Foto: Anders Sass Meyer, TV MIDTVEST

Forståelse fra klubben

Selvom klubben nu må undvære den rutinerede keeper, er der fuld forståelse for, at Søren Pedersen har valgt familien fremfor håndbolden.

- Han har en vigtig rolle på banen, men han har så sandelig også en vigtig rolle udenfor banen. Så rent ud fra det arbejdsmæssige ærgrer jeg mig rigtig meget, men jeg har også fuld forståelse for det, siger Henrik Hedegaard, der er sportsdirektør for Mors-Thy Håndbold.

Klubben har dog gjort sit for, at de ikke får en målmand tilbage, der mangler motivation for at spille.

Tidligere på ugen kvalificerede Mors-Thy sig nemlig til pokalturneringens Final4.

-  Det bliver kæmpe, kæmpestort. Det er jo klubhistorie. Men det er klart, at jeg også gerne ville have været med til at skrive klubhistorien. Men det var jeg desværre ikke i denne omgang, siger Søren Pedersen.

Til at holde sig i form under håndboldpausen har Søren Pedersen et løbebånd, en vægtstang og nogle vægtskiver.

Tema

Nedlukning i nord


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sport.