70 procent af Thisted Kommune testet - borgmester er tilfreds

I ti dage har syv nordjyske kommuner været lukket ned, og det har blandt andet medført massetestninger i Thisted Kommune.

Lukkede kommunegrænser, ændringer i skolegangen og en anbefaling om at alle skal blive testet. Det er bare nogle af de restriktioner, der de seneste ti dage har været lagt ned over syv nordjyske kommuner - inklusiv Thisted.

Og på de ti dage er ikke mindre end 70 procent - eller hvad der svarer til cirka 42.000 personer - blevet testet for covid-19.

- Det er helt exceptionel flot af Thisted Kommunes borgere, at de har ladet sig teste i forhold til opfordringen fra regeringen, siger Thisteds borgmester, Ulla Vestergaard.

Der har været sat fire ekstra teststeder op i kommunen, som nu er rykket videre til nogle af de andre nedlukkede kommuner.

En af dem, der har ladet sig teste er Kristian Vinther Olesen, der bor i Illerslev.

- Jeg blev testet mandag i sidste uge. Og jeg har også fået svar – de var negative, fortæller han.

- Det var i forbindelse med vores indelukning af Nordjylland. Jeg mente, at det var på sin plads at følge de råd, der er blevet givet, slutter han. 

En anden der også har fulgt anbefalingen om at blive testet er Lene Quistgaard Zakis fra Thisted.

- Jeg synes, det er super fint, at der bliver kørt så mange igennem. Der bliver gjort en stor indsats, fortæller hun.

Vil have lempet restriktioner

Som et led i den massive testning, der de seneste dage har fundet sted i Thisted Kommune, er borgmesteren ved at være klar til, at der bliver lempet på nogle af de restriktioner, som kommunen lige nu er underlagt.

quoteDet er helt exceptionel flot af Thisted Kommunes borgere.

Ulla Vestergaard, borgmester, Thisted Kommune, Soc.dem.

Derfor har hun i samarbejde med både kommunalbestyrelsen og gruppeformændene i kommunen sendt et brev til Mette Frederiksen. 

- Vi mener, at vi har gjort det vi skulle med at slå mink ned og lade os teste – så hvad er begrundelsen for, at vi skal fortsætte i de her restriktioner, hvor medarbejder og virksomheder ikke kan bevæge sig frit?, siger borgmesteren.

- Vi håber, at restriktionerne omkring bevægeligheden bliver ophævet hurtigst muligt, fortsætter hun.

Hun fortæller, at det nedlukningen af kommunegrænserne rammer medarbejdere og virksomheder hårdt - og at det især er et problem i Thisted, da mange søger sydpå for at arbejde, og derfor ikke kan drage fordel af lempelsen af restriktionerne, som blandt andet indebar, at man kunne bevæge sig frit mellem de smittede kommuner.

Tema

Nedlukning i nord


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.