Demonstranter i Thisted: Nej tak til epidemilov

Fredag demonstrerede en lille flok thyboer mod en ny epidemilov og til støtte for minkavlerne.

- Tak for alle der er mødt op her i dag. For at demonstrere imod epidemiloven og det forbandede svineri i forhold til de stakkels minkavlere.

Sådan lød de første ord fra den første taler til en lille men bestemt demonstration, der løb af stablen fredag formiddag på torvet i Thisted. 

Et sted imellem ti og femten personer er mødt frem. 

- Jeg synes, det er forkert, det regeringen har gang i lige i øjeblikket. Vi skal ikke pålægges tvang til noget som helst. Det er et frit, demokratisk land, vi lever i. Det andet går jo hen og bliver noget, som vi slet ikke vil have i Danmark. Det er jo diktatur. Det skal det ikke være. Det skal være frit, siger arrangøren af demonstrationen, Heidi Jensen. 

- Fremtiden med den nye epidemilov er, at alle der kan og vil tænke selv, er en direkte trussel mod regeringen, fortsætter taleren med mikrofonen i hånden. De demonstrerende er utilfredse med, at regeringen træffer beslutninger, der griber ind i den personlige frihed.

Det gælder både de restriktioner, der er lagt ned over syv nordjyske kommuner og regeringens håndtering af smitteudbruddet blandt mink. 

- Vi håber at få mere opmærksomhed på det. At regeringen kan se, at hov, der er måske nogle borgere, der ikke er så enige i, hvad der bliver sagt. Måske skulle man tage og lytte til dem. Det håber jeg, siger Heidi Jensen

Nej tak til epidemiloven, siger en lille folk demonstranter fredag i Thisted. 
Nej tak til epidemiloven, siger en lille folk demonstranter fredag i Thisted. 
Foto: Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST

Er det ikke fair nok, at regeringen tager de her tiltag for alles bedste?

- Jo, men så burde de melde mere tydeligt ud. I forhold til at lægge dokumenterne frem offentligt tilgængeligt på nettet, siger Heidi Jensen. 

-  Vaccinerne ligger ikke offentligt tilgængeligt. Der er ikke nogen, der aner, hvad der er i de vacciner. Folk er hunderæd for, om det er noget, man kan få følgesygdomme af. Altså om det er noget, der skader mere end det gavner, siger arrangøren.