Ung fodboldtræner hyldet: - Jeg er megataknemmelig

400 mennesker er i aften til Frivilligfest 2022 på Mors, hvor de frivillige i øens foreninger og de lokaler sportsatleter bliver hædret.

2:31
Tom Ward vandt prisen som Årets Ungleder.
Foto: Louise Harkjær Møller, TV MIDTVEST

Fredag aften er 400 morsingboer samlet i Nykøbing for at hædre øens frivillige ildsjæle og de lokale øboer, der i 2020 eller 2021 nåede til tops inden for deres sportsgren. I løbet af aftenen bliver der uddelt priser til syv personer eller foreninger, som har gjort en særlig indsats de seneste to år.

Den første til at komme på scenen for at få et skulderklap og en klapsalve var 18-årige Tom Ward, der bruger sin fritid på at være frivillig fodboldtræner for U12-drengene i klubben Sydmors IF. Han blev kåret som Årets Ungleder.

- Jeg er megataknemmelig for, at jeg har fået den pris. Det er da megafedt. Jeg var slet ikke klar over, at det kunne blive mig i aften. Så jeg er megataknemmelig, siger Tom Ward.

Med titlen og æren følger en check på 2500 kroner.

En svær opgave at finde vinderne

Frivilligfesten på Mors blev holdt første gang i 2019, og siden fulgte to år med aflysning af arrangementet i skyggen af corona. Derfor er borgmesteren også ekstra glad for, at kommunen nu igen kan invitere alle øens frivillige og sportsstjerner til fest og fejring.

- Det er fantastisk, at vi kan få lov at hædre vores mestre og frivillige. Det er jo en beskeden påskyndelse for den store indsats, de gør, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen (V).

Han har selv været en del af komiteen, der skulle udvælge Årets Frivillig og Årets Forening, og det er en opgave, der har krævet grundige overvejelser.

- Det var godt nok svært at vælge, for der var bare så mange, der kunne have fået priserne ud fra indstillingerne, vi har modtaget. Det var spændende læsning, men det var godt nok svært, siger borgmesteren.

Udover Årets Ungleder, Årets Forening og Årets Frivillig bliver der også uddelt priser til Årets Kunstner, Årets Sportsnavn samt Handicapprisen og prisen Kulturius.